vrijeme

Stiže zahladnjenje, a ponegdje i snijeg: Što kaže prognoza za vikend

27.11.2020 u 07:32

Bionic
Reading

U većini krajeva unutrašnjosti te na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana danas umjereno i pretežno oblačno uz niske oblake, u unutrašnjosti i maglu, a mjestimice i uz slabe oborine, ponajprije rosulju, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

U većem dijelu Dalmacije pretežno sunčano. Vjetar slab.

Najviša dnevna temperatura od 3 do 8 na kopnu te između 13 i 18 stupnjeva Celzijevih na Jadranu, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije.

U subotu u Dalmaciji sunčano uz postupno naoblačenje, no u većini krajeva pretežno oblačno, ponegdje i maglovito, a od sredine dana mjestimice s kišom koja će navečer i u noći, uz zahladnjenje, na kopnu prijeći u susnježicu, u gorju i snijeg. Oborine će biti češće tijekom noći i u nedjelju, osobito na Jadranu i uz njega uz vjerojatnost za izraženije i obilnije pljuskove i grmljavinu.

Senj Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno, još uglavnom u unutrašnjosti uz mogućnost mjestimičnih slabih oborina. U subotu će na Jadranu jačati jugo, a u nedjelju okrenuti na buru dok će na kopnu za vikend postupno zapuhati sjeveroistočnjak. Temperatura zraka bez veće promjene, a početkom novog tjedna malo hladnije.