NEOBIČNO TOPLO

Stiže više sunca i proljetni vikend do +16

10.02.2014 u 09:23

Bionic
Reading

Nakon niza oblačnih i kišovitih dana od srijede će nam stići stabilnije vrijeme s više sunčanih razdoblja. Temperature će i dalje biti natprosječno visoke, a za vikend će još malo zatopliti

U utorak će posvuda cijelog dana prevladavati pretežito do potpuno oblačno i kišovito, mjestimice uz vrlo obilnu kišu na Jadranu i uz mogućnost za grmljavine. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren vjetar južnih smjerova, popodne u okretanju na slab sjeverac, a na Jadranu umjeren i jak južnjak i jugozapadnjak, a zatim slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 3 do 8, a na Jadranu od 9 do 14°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 6 do 11 u unutrašnjosti, u Slavoniji do 16, te od 10 do 16°C na Jadranu.

U srijedu će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati djelomice sunčano vrijeme, ponegdje s prolazno pojačanom naoblakom i tek ponegdje s mogućnošću za poneku prolaznu kap kiše. Vjetar će posvuda biti slab, na Jadranu pretežno sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 0 do 5 u unutrašnjosti te od 6 do 11°C na Jadranu. Najviša dnevna bit će od 6 do 9 u unutrašnjosti, te od 9 do 14°C na Jadranu.

Djelomice sunčano, stabilnije i iznadprosječno toplo vrijeme nastavit će se do kraja tjedna. Zapuhat će umjeren jugozapadnjak i jugo pa će na sjevernom Jadranu biti malo oblačnije, a malo kiše očekuje se jedino u Gorskom kotaru i Lici. Temperatura zraka bit će bez značajnijih promjena, no u unutrašnjosti će za vikend biti u blagom porastu.