PRIMJERENIJE DOBU

Stiže vedrije, ali svježije vrijeme

17.11.2014 u 10:36

Bionic
Reading

Od srijede će u naše krajeve početi pristizati sjeverni, hladniji, ali i suši zrak. Vrijeme će stoga napokon biti stabilnije, s više sunca, ali će temperature, prvo jutarnje, a potom i dnevne, posebno na kopnu, postupno padati

U utorak će biti promjenjivo do pretežno oblačno s povremenim oborinama, osobito prijepodne. Sredinom dana očekuje se djelomična stabilizacija uz prestanak oborina te djelomično razvedravanje. Oblačnije će se zadržati u gorskoj i zapadnoj unutrašnjosti, na sjevernom Jadranu te krajnjem jugu, na kojem će i poslijepodne biti mjestimične kiše ili lokalnih pljuskova. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugoistočnjak i jugozapadnjak, u gorju umjeren i jak jugozapadnjak, a na Jadranu slab do umjeren jugozapadnjak, mjestimice s jakim udarima. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 7 do 11, a na Jadranu od 11 do 16°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 11 do 16, a na Jadranu od 14 do 19°C.

U srijedu tijekom noći i jutra ponovo će posvuda biti pretežno oblačno uz povremenu kišu ili lokalne pljuskove. Tijekom prijepodneva u unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu vrijeme će se djelomično stabilizirati i postupno razvedravati. U Dalmaciji će i dalje biti oblačnije uz mogućnost za mjestimičnu kišu ili lokalni pljusak, osobito prijepodne i sredinom dana. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak, a na Jadranu umjeren sjeverozapadnjak koji će prema kraju dana u priobalju okretati na buru. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 4 do 8, a na Jadranu od 9 do 14°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 10 do 17, a na Jadranu od 13 do 18°C.

U četvrtak će posvuda biti pretežno sunčano, u kontinentalnoj unutrašnjosti mjestimice uz malu do umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak, a na Jadranu umjerena i jaka bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 2 do 7, a na Jadranu od 9 do 14°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 10 do 14, a na Jadranu od 16 do 20°C.

U petak će i dalje posvuda biti pretežno sunčano, jedino je u unutrašnjosti moguća mjestimična jutarnja magla ili niska naoblaka. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac i sjeveroistočnjak, a na Jadranu slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 0 do 4, a na Jadranu od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 8 do 12, a na Jadranu od 14 do 18°C.

Tijekom vikenda će se nastaviti period stabilnog vremena, uz jutarnje magle u unutrašnjosti te nešto više oblaka tijekom nedjelje. Sjeverni vjetrovi će u naše krajeve donositi hladniji zrak pa će temperature i dalje padati prema razinama primjerenijim za ovaj dio godine.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.