DRŽITE SE HLADA

Stiže toplinski val do +35!

09.06.2014 u 10:44

Bionic
Reading

U cijeloj Hrvatskoj vrijeme će narednih nekoliko dana biti vruće i sparno s temperaturama koje će mjestimično dosezati 35 °C. No u drugoj polovici tjedna stiže nam hladnija fronta koja će donijeti nestabilnije vrijeme s mjestimičnom kišom i malo svježijim zrakom, osobito za vikend

U utorak će posvuda biti većinom sunčano sa slabim dnevnim razvojem oblaka, a temperature će još malo porasti pa će posvuda prevladavati vruće i sparno vrijeme. Sredinom dana i poslijepodne samo u zaleđu srednje i južne Dalmacije postoji mala vjerojatnost za poneki lokalni kratkotrajni pljusak praćen grmljavinom. U unutrašnjosti će vjetar biti slab i sjevernih smjerova dok će na Jadranu ujutro i navečer puhati slab do umjeren burin, a popodne umjeren maestral. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 13 do 18, a na Jadranu od 21 do 26°C. Najviša dnevna temperatura posvuda će se kretati od 29 do 34 °C.

U srijedu će posvuda prevladavati sunčano i vruće vrijeme. U unutrašnjosti će vjetar biti slab sjevernih smjerova dok će na Jadranu ujutro i navečer puhati slab do umjeren burin, a popodne umjeren maestral. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 15 do 20, a na Jadranu od 20 do 25°C. Najviša dnevna temperatura posvuda će se kretati od 30 do 35 °C.

U četvrtak će se sa zapada preko naših krajeva premještati hladna fronta pa će u središnjoj i gorskoj unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu biti djelomice sunčano uz promjenjivu, povremeno i pojačanu naoblaku, a moguća je i kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak praćen grmljavinom. U Slavoniji i Dalmaciji i dalje će prevladavati sunčano vrijeme, tek ponegdje uz umjeren razvoj oblaka te uglavnom suho. U unutrašnjosti će vjetar biti slab i sjevernih smjerova dok će na Jadranu ujutro i navečer puhati slab do umjeren burin, a popodne umjeren maestral. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 15 do 19, a na Jadranu od 21 do 26°C. Najviša dnevna temperatura posvuda će se kretati između 30 i 35 °C.

Nakon prolaska fronte koja će nam donijeti blago osvježenje vrijeme će biti nestabilnije nego prethodnih dana. Do kraja tjedna bit će promjenjivo i nestabilno, osobito tijekom vikenda. Posvuda će biti moguće lokalne nestabilnosti s kišom ili pljuskovima praćenim grmljavinom. Vjetar će posvuda biti slab do umjeren, sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 13 do 18, a na Jadranu od 19 do 24°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 25 do 30, a na Jadranu od 27 do 32 °C.

Prema kartama DHMZ-a, UV indeks će u cijeloj Hrvatskoj biti vrlo visok pa je preporučeno držati se hlada osobito usred dana, a naročito onima svjetlije puti.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.