VJETROVITI VIKEND

Stiže sunce, ali i orkanska bura

06.03.2014 u 10:16

Bionic
Reading

Krajem tjedna, a osobito početkom sljedećeg, vrijeme će se u cijeloj Hrvatskoj stabilizirati pa će biti sve više sunca, a sve manje kiše. No u petak i subotu bit će dosta vjetrovito, a podno Velebita bura će imati orkanske udare

U petak će u unutrašnjosti biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima uz malu mogućnost za nešto kiše, uglavnom u Gorskom kotaru, Lici i Slavoniji. Na Jadranu će prevladavati djelomice do pretežno sunčano s promjenjivom naoblakom i mogućnošću za poneku kap kiše u Dalmaciji. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren, u gorju do jak sjeveroistočnjak. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, na sjevernom dijelu i olujna bura s orkanskim udarima podno Velebita. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 1 do 6 u unutrašnjosti te od 7 do 12 °C na Jadranu. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 6 do 11, a na Jadranu od 12 do 17 °C.

U subotu će u unutrašnjosti i dalje prevladavati promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima, ali još uvijek uz mogućnost za malo kiše. Na Jadranu će biti djelomice do pretežno sunčano. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren, u gorju do jak sjeveroistočnjak. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, na sjevernom dijelu i olujna bura s orkanskim udarima podno Velebita. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 1 do 6 u unutrašnjosti te od 7 do 12 °C na Jadranu. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 7 do 12, a na Jadranu od 12 do 17 °C.

Nedjelju i početak sljedećeg tjedna obilježit će sunčanije i stabilnije vrijeme s malo prolazne naoblake, ali i dalje uz sjeverac i buru na Jadranu. Temperatura zraka bit će bez značajnije promjene.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.