zbogom, ljeto

Stiže promjena vremena: Promjenljivo i nestabilno s mjestimičnom kišom i pljuskovima s grmljavinom

16.09.2021 u 07:46

Bionic
Reading

Bit će promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima i toplije od prosjeka za doba godine, no nestabilno, prognoza, je Državnog hidrometeorološkog zavoda za četvrtak

Uz više oblaka mjestimice će biti kiše pa i grmljavine, posebice na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u zapadnim predjelima unutrašnjosti.

Puhat će umjeren, uglavnom u gorju i jak jugozapadni vjetar, a na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 30 stupnjeva Celzijusovih, u Podunavlju moguće i malo viša.

Od petka promjenljivo i nestabilno s mjestimičnom kišom i pljuskovima s grmljavinom. U petak na sjevernom Jadranu i u gorju pljuskovi mogu biti lokalno izraženiji i obilni, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme.

Na kopnu će u petak nakon umjerenog jugozapadnjaka zapuhati sjeverac te oslabjeti, a u nedjelju opet umjeren jugozapadnjak u okretanju na sjeverozapadnjak.

Na Jadranu će puhati umjereno jugo i istočni vjetar, na sjevernom dijelu i jugozapadnjak, a u nedjelju će jugo biti jako, u postupnom okretanju na sjeverozapadnjak. Temperatura zraka u padu, osobito na kopnu.