OPET PREMA +30

Stiže prekrasan vikend, iskoristite ga!

26.06.2014 u 10:32

Bionic
Reading

U narednim danima, sve do ponedjeljka, vrijeme će uglavnom biti sunčano uz male mogućnosti za mjestimične pljuskove. S nedjelje na ponedjeljak stiže nam hladna fronta koja će značajno sniziti temperature u gorju i unutrašnjosti; nakon toga opet ljepše

U petak će u većem dijelu zemlje prevladavati djelomice sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom. Neće biti još potpuno stabilno, tako da su lokalno mogući kratkotrajni popodnevni i večernji pljuskovi i to uglavnom u gorju kao i u južnoj Dalmaciji te istočnoj Slavoniji. Vjetar će biti slab, jedino će na Jadranu povremeno puhati umjereni sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 10 do 15, a na Jadranu od 17 do 22°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 22 do 26, a na Jadranu od 24 do 28°C.

U subotu će posvuda biti pretežno sunčano. U sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti tijekom poslijepodneva mala je šansa za poneki lokalni pljusak i grmljavinu. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugoistočnjak i jugozapadnjak. Na Jadranu će vjetar biti slab, promjenjiva smjera. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 11 do 16, a na Jadranu od 18 do 23°C. Najviša dnevna temperatura posvuda će se kretati od 24 do 29 °C.

U nedjelju će posvuda biti sunčano, tek ponegdje uz malu naoblaku. Tijekom večeri, a osobito noći na ponedjeljak sa zapada se očekuje postupno naoblačenje, a u zapadnim krajevima unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu mogući su i pljuskovi s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno, prema kraju dana i jako jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 12 do 17, a na Jadranu od 18 do 23°C. Najviša dnevna temperatura posvuda će se kretati od 25 do 30 stupnjeva.

U ponedjeljak će se preko naših krajeva premještati hladna fronta pa će biti promjenjivo uz povremene pljuskove i grmljavinu, a u unutrašnjost i osjetno svježije. Prema kraju dana očekuje se postupna stabilizacija, pa će sunca biti sve više, a oborine rjeđe. Puhat će južni vjetrovi. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 13 do 17, a na Jadranu od 19 do 24°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 20 do 24, a na Jadranu od 24 do 28°C.

U nastavku tjedna, u unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu vrijeme se neće u potpunosti stabilizirati; biti će pretežno sunčano i toplije, ali i dalje uz mogućnost za lokalne poslijepodnevne pljuskove. U Dalmaciji će biti sunčano i suho.

Sljedećih dana temperatura mora će biti između 20 i 23°C, za vikend u Dalmaciji i koji stupanj viša. UV indeks bit će umjeren i visok u unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu, a visok i vrlo visok u Dalmaciji.