tradicionalna manifestacija

Stiže novost na Terezijani u Bjelovaru; uvode se punktovi za cijepljenje, prvi će biti župan Marušić

10.06.2021 u 13:59

Bionic
Reading

Uz poštivanje epidemioloških preporuka sljedećeg vikenda održat će najveća bjelovarska turistička manifestacija Terezijana, a osim tradicionalnog zabavnog programa najveći novitet bit će organizirano cijepljenje, najavili su u četvrtak organizatori

Jubilarna 25. Terezijana održavat će se od 18. do 20. lipnja u organizaciji Turističke zajednice Bilogora Bjelovara i Grada Bjelovara, obilježit će je brojni zabavni, glazbeni i kulturni sadržaji ali i oni iz domene javnog zdravstva.

U suradnji s nacionalnim i gradskim Stožerom civilne zaštite i Zavodom za javno zdravstvo promovirat će se cijepljenje kojemu će se priključiti i glavni lik ove manifestacije - carica Marija Terezija, rekla je na konferenciji za novinare Ana Kelek, direktorica TZ Bilogora Bjelovar.

Cijepljenje će biti organizirano na punktu Zavoda za javno zdravstvo, a prvi će se cijepiti novi bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić. U sklopu glazbenog dijela nastupit će Opća opasnost, Sergej Četković i grupa Tragovi.

Usto, predviđena je i smotra povijesnih postrojbi, cvjetni korzo te tribute koncerti za Ivu Robića i Željka Sabola.

"Bjelovar ćemo prikazati kao grad koji ima svoj kulturni identitet i stoga vikend 18.-20. lipnja rezervirajte za Terezijanu”, pozvala je Kelek.

Što se tiče epidemioloških preporuka, nošenje maski neće biti obavezno s obzirom da se manifestacija održava na otvorenom prostoru, ali bit će potrebno održavati socijalnu distancu od 1,5 metara, pojasnio je Vedran Trupac iz Zavoda za javno zdravstvo. Pozovao je Bjelovarčane i sve goste Terezijane na cijepljenje u subotu na punktu Zavoda.

Gradonačelnik Dario Hrebak istaknuo je da će Grad Bjelovar Terezijanu financirati sa 650 tisuća kuna te napomenuo da se prošle godine manifestacija nije mogla održati zbog koronavirusa.