nevolje u raju

HDZ poziva HSLS da se vrati za pregovarački stol u Bjelovaru

08.06.2021 u 22:38

Bionic
Reading

Bjelovarsko-bilogorski HDZ pozvao je u utorak bjelovarskog gradonačelnika i predsjednika HSLS-a Darija Hrebaka da nastave pregovore o većini u Županijskoj skupštini, nakon što je Hrebak za lokalni portal izjavio kako je HDZ odbio HSLS-u dati mjesto predsjednika Županijske skupštine

Hrebak je za lokalni portal Bjelovar.live izjavio kako je HSLS ponudio HDZ-u mjesto predsjednika Gradskog vijeća, a zauzvrat, temeljem ostvarenih izbornih rezultata, tražio mjesto predsjednika Županijske skupštine, no HDZ je to, tvrdi predsjednik liberala, u dva kruga službenih pregovora odbio. Rekao je i kako novi župan iz HDZ-a Marko Marušić ima podršku HSLS-a, ali ne i predsjednik županijske organizacije HDZ-a Miro Totgergeli koji, smatra Hrebak, želi vladati iz sjene.

HDZ u priopćenju koje su zajedno potpisali Totgergeli i Marušić, ističe kako su iznenađeni kategoričkim odbijanjem bilo kakvog razgovora o mogućnosti da se i mjesto predsjednika Skupštine rotira među partnerima te da Totgergeli ni u jednom trenutku nije smatrao da bi on trebao preuzeti tu funkciju.

Ističu kako su birači na lokalnim izborima pokazali da žele promjenu te da istinska želja za promjenom modela vladanja koji mora uključivati dijalog, dogovor i uvažavanje a ne politikantstvo i sitne interese. "U tom duhu pozivamo partnere da se vratimo za stol i nastavimo razgovore”, navodi se u priopćenju HDZ-a.