PRAVO KASNO LJETO

Stiže niz sunčanih dana; od 25 do 30°C

29.08.2013 u 12:30

Bionic
Reading

Od petka nam stiže stabilnije vrijeme s manje oblaka i kiša te s više sunca i nešto višim temperaturama. Manje zahlađenje očekuje se još u ponedjeljak, najavljuju prognostičari

U petak će u većem dijelu Hrvatske tijekom cijelog dana biti pretežno sunčano. U Slavoniji će biti oblačnije, popodne mjestimice s pljuskovima. U kontinentalnim i gorskim predjelima ujutro je ponegdje moguća kratkotrajna magla. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova, dok će na Jadranu ujutro i navečer puhati slab do umjeren burin, a popodne maestral. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 8 do 14°C, a na Jadranu od 16 do 21°C. Najviša dnevna kretat će se od 20 do 25°C u unutrašnjosti te od 24 do 29°C na Jadranu.

U subotu će u cijeloj Hrvatskoj biti sunčano. Poneki pljusak moguć je samo popodne u Gorskom kotaru. U unutrašnjosti će vjetar biti slab promjenjiva smjera, dok će na Jadranu ujutro i navečer puhati slab do umjeren burin, a popodne maestral. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 8 do 14°C, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna kretat će se od 21 do 26°C u unutrašnjosti te od 24 do 29°C na Jadranu.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima sunčano vrijeme nastavit će se i u slijedećem tjednu. Ipak u nedjelju popodne i u noći na ponedjeljak moguća je destabilizacija vremena uz razvoj naoblake i mjestimičnu kišu, no to će se bolje znati sutra.

Temperatura zraka uglavnom će biti između 25 i 30°C, s malim padom u ponedjeljak. U unutrašnjosti će vjetar biti promjenjiva smjera, a na Jadranu se očekuje izmjena noćnog burina i popodnevnog maestrala.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.