KRATAK PREDAH

Stiže nevrijeme s tučom, ali i nove vrućine

29.07.2013 u 11:08

Bionic
Reading

Grmljavinsko nevrijeme s kišama i mjestimičnom tučom donijet će večeras i sutra ujutro unutrašnjosti Hrvatske osvježenje i osjetno niže temperature dok će na Jadranu ostati vruće. No prema kraju tjedna posvuda nas ponovno očekuju temperature koje će se približiti +40, najavljuju prognostičari

Danas će još veći dio dana biti pretežno sunčano, vrlo vruće i neugodno sparno. U drugom dijelu dana i u noći na utorak očekuje se prolazno naoblačenje uz mjestimične pljuskove i osvježenje. Mjestimice može biti jačih nevremena praćenih kratkotrajno jakim vjetrom i tučom. Gdje bi moglo biti tuče teško je predvidjeti, međutim, prognostičari preporučuju posjetiteljima kampova u Istri i na sjevernom Jadranu da prate razvoj situacije. Vjetar će u unutrašnjosti biti slab. Na Jadranu će puhati većinom slab jugozapadnjak, koji će u noći na utorak na sjevernom i srednjem Jadranu okretati na umjerenu buru. Najviša dnevna temperatura zraka u cijeloj Hrvatskoj kretat će se od 35 do 40°C.

U utorak će još tijekom jutra i prijepodneva mjestimice biti povećane naoblake, uz mogućnost pljuskova i grmljavine, a zatim se očekuje brzo razvedravanje, tako da će do kraja dana u cijeloj zemlji biti pretežno vedro. U unutrašnjosti će zapuhati slab do umjeren vjetar sa sjevera. Na Jadranu će puhati većinom slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak koji će jačati prema kraju dana. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 16 do 21°C, u gorju koji stupanj niža, a na Jadranu od 21 do 27°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti osjetno niža nego proteklih dana - od 26 do 31, a na Jadranu bez značajnije promjene - od 31 do 35°C.

U srijedu će u cijeloj Hrvatskoj biti pretežno sunčano i vedro. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren, u gorju i jak, sjeveroistočnjak. Na Jadranu će puhati umjerena bura s jakim udarima koja će preko dana malo oslabiti, a na otvorenom moru okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 13 do 18, u gorju koji stupanj niža, a na Jadranu od 21 do 26°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 26 do 31°C, a na Jadranu od 32 do 36°C.

Do kraja tjedna u cijeloj Hrvatskoj će se nastaviti pretežno sunčano i vedro vrijeme. Vjetar će u unutrašnjosti biti slab, a na Jadranu će se smjenjivati slab do umjeren noćni burin s dnevnim maestralom. Temperatura zraka će postepeno rasti pa će krajem tjedna u novom toplinskom valu jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti biti uglavnom od 18 do 23, a na Jadranu od 22 do 27°C. Najviša dnevna u cijeloj Hrvatskoj bit će uglavnom od 34 do 39°C.

Temperature mora, koje su trenutno dosta visoke, bura bi mogla sniziti za koji stupanj, ali ne značajnije.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.