KRAJ TEŠKIH VRUĆINA

Stiže nevrijeme i osvježenje u dva vala

09.08.2013 u 09:09

  • +6

Nevrijeme u Karlovcu

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Bionic
Reading

Nesnosne vrućine koje već duže vrijeme vladaju u regiji u petak i u noći na subotu prekinut će ciklonalni poremećaj koji će nekim dijelovima Hrvatske donijeti jako olujno i grmljavinsko nevrijeme, najavljuju prognostičari

U petak tijekom prijepodneva u zapadnim, sjeverozapadnim i gorskim krajevima unutrašnjosti, te na sjevernom Jadranu postupno će se naoblačiti, a mogući su i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, dok će u Slavoniji te Dalmaciji biti pretežno sunčano. Tijekom poslijepodneva i u noći na subotu oblaka će biti posvuda uz mogućnost za lokalni grmljavinski pljusak, a u gorskim i kontinentalnim krajevima unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu moguće je i jako grmljavinsko nevrijeme. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugoistočnjak i sjeverozapadnjak, dok će na Jadranu puhati slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka u cijeloj zemlji kretat će se od 32 do 37°C.

U subotu se očekuje postupna stabilizacija vremena, ali će biti osjetno svježije. Tijekom prijepodneva u većem dijelu Hrvatske prevladavat će promjenjivo vrijeme uz mogućnost za povremene pljuskove praćene grmljavinom. Tijekom dana će se postupno razvedravati pa će biti djelomice sunčano, no i dalje su mjestimice mogući lokalni pljuskovi. U unutrašnjosti će puhati umjeren do jak sjeverac, dok će na Jadranu zapuhati umjerena, podno Velebita i jaka bura. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će biti od 16 do 21, a na Jadranu od 21 do 26°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 23 do 28, u Slavoniji do 30, a na Jadranu od 28 do 33°C.

U nedjelju će posvuda biti pretežno sunčano i vedro, jedino se u Slavoniji očekuje povremeno umjerena naoblaka, a mogući su i lokalni pljuskovi, osobito tijekom poslijepodneva. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura koja će tijekom dana okretati na umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će se kretati od 13 do 18, a na Jadranu od 20 do 25°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će ići od 25 do 30, a na Jadranu od 29 do 33°C.

U ponedjeljak će posvuda biti pretežno sunčano i vedro. Tijekom poslijepodneva u gorskim krajevima posti mala šansa za umjerenu naoblaku i poneki lokalni pljusak. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, a na Jadranu će tijekom jutra puhati slaba do umjerena bura, a tijekom dana maestral. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će biti od 13 do 18, a na Jadranu od 20 do 25°C. Najviša dnevna kretat će se od 28 do 33°C.

U utorak se sa zapada očekuje novo pogoršanje. Tijekom dana se očekuje porast naoblake i to najprije u zapadnim krajevima unutrašnjosti, te na sjevernom Jadranu, a moguća je i prolazna kiša ili lokalni pljusak. Najviše sunca očekuje se u Dalmaciji. Temperature će biti bez veće promjene.

U srijedu se očekuje postupna stabilizacija vremena te razvedravanje.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.