LIJEPO KASNO LJETO

Stiže nam niz sunčanih i toplih dana do +32

07.09.2012 u 12:28

Bionic
Reading

Nakon nekoliko nestabilnih, oblačnijih i mjestimično kišnih dana, vrijeme će se u cijeloj Hrvatskoj proljepšati. Sve do sredine sljedećeg tjedna bit će sunčano i vrlo toplo, no jutra će u kontinentalnom dijelu zemlje biti prohladna, najavljuju prognostičari

Subota cijeloj zemlji donosi obilje sunca i kasnoljetne topline. Jedino će nas svježe, a u unutrašnjosti ponegdje i maglovito jutro podsjećati da smo u rujnu. Vjetar će u unutrašnjosti većinom bit slab, a  na Jadranu će puhati umjerena bura, u Dalmaciji i sjeverozapadnjak. Jutro će biti prohladno, u unutrašnjosti s temperaturama od 5 do 10°C, a na Jadranu od 16 do 22°C. Najviše dnevne kretat će se od 25 i 30°C.

U nedjelju se očekuje nastavak sunčanog vremena sa svježim jutrom i malo toplijim popodnevom. Vjetar će biti većinom slab. Jutarnje temperature bit će od 7 do 12°C, a na Jadranu od 17 do 21. Najviše dnevne bit će od 26 do 31 stupanj.

Prva polovica sjedećeg tjedna i dalje nam donosi sunčano i toplo vrijeme. Nakon svježih jutara čekaju nas visoke dnevne temperature uglavnom od 27 do 32 stupnja.

Tek sredinom tjedna, oko četvrtka, moguća je promjena vremena zbog dolaska hladne fronte sa sjeverozapada. U ovom trenutku još nije jasan razvoj događaja prema kraju sljedećeg tjedna, no moguća je promjena vremena i zahlađenje prije svega u kopnenim krajevima i na dijelu sjevernog Jadrana, rekao je Kristijan Božarov, predsjednik udruge Crometeo.