LJETO PRI KRAJU

Stiže nam niz promjenjivih, jesenjih dana

23.08.2013 u 12:54

Bionic
Reading

Za vikend i početkom sljedećeg tjedna vrijeme će u većem dijelu Hrvatske biti vrlo promjenjivo. Smjenjivat će se sunčana i kišna razdoblja, a temperature će u mnogim krajevima, osobito u unutrašnjosti, podsjećati na ranu jesen

U subotu će u unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima koja bi popodne trebala biti dulja, ali i s povremenom kišom ili kratkotrajnim pljuskovima. Na srednjem i južnom Jadranu bit će djelomice sunčano. U unutrašnjosti će vjetar biti slab promjenjiva smjera, a na Jadranu će puhati slab maestral. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 13 do 18, a na Jadranu od 19 do 24°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 22 do 27, a na Jadranu od 26 do 31°C.

U nedjelju će posvuda biti promjenjivo oblačno s povremenom kišom ili povremenim pljuskovima praćenim grmljavinom. Više sunca, a manje oborine očekuje se samo na krajnjem jugu. U unutrašnjosti vjetar će biti slab, dok će na Jadranu zapuhati slabo do umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 13 do 18, a na Jadranu od 19 do 24°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 22 do 27, a na Jadranu od 24 na sjeveru do 29°C na jugu.

U prvoj polovici slijedećeg tjedna vrijeme će u Hrvatskoj biti promjenjivo. Prevladavat će promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ali mjestimice i s povremenom kišom ili grmljavinskim pljuskovima. Više sunca očekuje se na Jadranu. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 13 do 18, a na Jadranu od 18 do 23°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 23 do 28, a na Jadranu od 25 do 30, na sjevernom dijelu koji stupanj niža. Temperatura mora bit će između 20 i 25°C.

Prema DHMZ-u biometeorološke prilike u narednim danima neće biti najpovoljnije. Meteoropatima će najlošije biti u nedjelju – osjećat će umor, razdražljivost, glavobolju i imat će tegobe sa snom. Pojačane tegobe osjećati će i kronični bolesnici.