ZIMA POKAZUJE ZUBE

Stiže jako zahlađenje, jutra i do -10°C

25.01.2013 u 10:02

Bionic
Reading

Za vikend se u Hrvatskoj očekuje manje oblaka, ali i osjetno zahlađenje. Osobito će jutra biti hladna pa će temperatura mjestimice pasti i do -10°C. Na Jadranu će biti olujne bure mjestimično s orkanskim udarima. Od ponedjeljka će temperature opet biti u blagom porastu, najavljuju prognostičari

U petak ujutro u cijeloj će Hrvatskoj biti pretežno oblačno, još ponegdje sa snijegom u unutrašnjosti, osobito u Gorskom kotaru, Lici i Slavoniji, te kišom na srednjem i južnom Jadranu. Tijekom dana očekuje se prestanak oborina i djelomično razvedravanje sa zapada. Krajem dana, nakon razvedravanja, očekuje se osjetno zahlađenje. U unutrašnjosti će puhati umjeren, u gorju do jak, sjeveroistočnjak, a na Jadranu jaka bura, na sjevernom dijelu do olujna i s orkanskim udarima. Najviše dnevne temperature zraka u unutrašnjosti će se kretati od -4 do 1°C, a na Jadranu od 5 do 10°C.

U subotu će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano i hladno uz više oblaka u Lici i Slavoniji, dok će na Jadranu biti pretežno sunčano uz promjenjivu naoblaku. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak, a na Jadranu jaka bura, na sjevernom dijelu s olujnim udarima. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -10 do -5°C, a na Jadranu od -3 do 3°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati između -7 i -2°C, a na Jadranu od 3 do 8°C.

U nedjelju ujutro će u cijeloj zemlji biti djelomice sunčano i dalje hladno, a u nizinskim krajevima moguća je magla. Tijekom dana će posvuda biti pretežno sunčano i vedro. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverozapadnjak, a na Jadranu slaba bura. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će ići od -9 do -4°C, a na Jadranu od -2 do 3°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od -5 do 0°C, a na Jadranu od 3 do 8°C.

U ponedjeljak ujutro će u većem dijelu zemlje biti djelomice sunčano, u nizinama i maglovito, a jedino će na sjevernom Jadranu biti pojačane naoblake. Tijekom dana bi se trebalo naoblačiti u cijeloj zemlji pa će biti pretežno oblačno uz mogućnost za slabu kišu na sjevernom Jadranu. Vjetar će posvuda biti slab. U noći na utorak na Jadranu će zapuhati umjerena bura. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -6 do -1°C, a na Jadranu od 1 do 6°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti od -1 do 3°C, a na Jadranu od 7 do 12°C.

U noći s ponedjeljka očekuje se ponovo razvedravanje pa bi utorak u cijeloj zemlji ponovo trebao biti djelomice sunčan uz promjenjivu naoblaku. U nizinskim krajevima osobito uz veće vodene površine moguća je magla koja bi se mogla zadržati i tijekom dana. U unutrašnjosti će vjetar biti slab dok će na Jadranu puhati slaba do umjerena bura. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -5 do 0°C, a na Jadranu od 2 do 7°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od -1 do 4°C, a na Jadranu od 7 do 12°C.

U nastavku tjedna vrijeme će biti bez značajnije promjene. Više sunca očekuje se na Jadranu, dok su u nizinskim krajevima moguće jutarnje magle. Temperature će biti u blagom porastu.