BIJELI VIKEND

Stiže i do pola metra novog snijega!

21.02.2013 u 14:31

Bionic
Reading

Narednih nekoliko dana donijet će nam desetke centimetara novog snijega. U Gorskom kotaru i Lici moglo bi ga napadati i do pola metra, u Zagrebu 20-ak centimetara, a u Samoborskom gorju 30-ak. Zabijelit će se čak i u dijelovima Istre, a nešto pahulja moglo bi s burom stići i do sjevernog Jadrana, najavljuju prognostičari

U petak će u unutrašnjosti biti oblačno sa povremenim snijegom. Na Jadranu će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a ujutro još mjestimice s kišom. U noći na subotu na srednji i južni Jadran stiže novi val kiše. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, u Velebitskom kanalu s jakim udarima. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će biti od -5 do 0, a na Jadranu od 0 na sjeveru do 7°C na jugu. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od -2 do 3, a na Jadranu od 1 na sjeveru do 10°C na jugu.

U subotu će u cijeloj Hrvatskoj biti oblačno sa snijegom u unutrašnjosti te kišom na Jadranu. Intenzivnije oborine se očekuju tijekom jutra te večeri i noći na nedjelju. Na sjevernom Jadranu je moguća susnježica i snijeg nošen burom, a u Dalmaciji su mogući grmljavinski pljuskovi. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak. Na sjevernom Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, a u Dalmaciji umjereno do jako jugo. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će biti od -4 do 1, a na Jadranu od -1 na sjeveru do 10°C na jugu. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 0 do 5, a na Jadranu od 5 na sjeveru do 12°C na jugu.