VEĆ SUTRA UJUTRO

Stiže grmljavinsko nevrijeme s tučom!

07.07.2014 u 09:33

Bionic
Reading

Nakon niza sunčanih i vrućih, pravih ljetnih dana, u utorak će u Hrvatsku iz sjevernih, kontinentalnih dijelova Europe stići vrlo nestabilno vrijeme s kišama, tučom, grmljavinskim nevremenom i zahlađenjem; u nekim krajevima sjevernog Jadrana moglo bi pasti i do 100 litara oborina, upozoravaju prognostičari

U utorak će već ujutro pogoršanje vremena prvo zahvatiti sjeverni Jadran i Gorski kotar, a potom će se tijekom dana proširiti na cijelu unutrašnjost te sjevernu Dalmaciju. Mjestimice će biti kiše, a moguća je i pojava lokalnih grmljavinskih nepogoda praćenih pljuskovima kiše, sugradice i tuče, osobito popodne u istočnoj Slavoniji. Jedino će se u središnjoj i južnoj Dalmaciji do kraja dana zadržati sunčano uz malu naoblaku i suho. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar južnih smjerova, a na Jadranu umjereno i jako jugo koje će popodne okrenuti na umjeren i jak zapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 14 do 20, a na Jadranu od 18 do 24°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 26 do 31, a na Jadranu od 27 do 31°C.

U srijedu će vrijeme biti nestabilno u cijeloj Hrvatskoj pa će uz umjerenu do pretežitu naoblaku gotovo posvuda biti povremene kiše, popodne i uvečer i grmljavinskih pljuskova. Jedino će na širem području Dubrovnika ostati pretežito sunčano te stabilno i suho. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 14 do 17, a na Jadranu od 16 do 21°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 21 do 25, a na Jadranu od 22 do 29°C.

U četvrtak će vrijeme biti vrlo slično onome u srijedu, dakle vrlo promjenjivo, osobito u unutrašnjosti Hrvatske te na sjevernom dijelu Jadrana. U Dalmaciji će nakon noćnih nestabilnosti s grmljavinama tijekom dana doći do stabilizacije pa će se vrijeme osjetno proljepšati. Jutarnja temperatura će u unutrašnjosti biti od 12 do 15, a na Jadranu od 15 do 21°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 20 do 26, a na Jadranu od 23 do 28°C.

Prema prognostičkim kartama, promjenjivo i svježije vrijeme, no od četvrtka s malo manje oblaka, a više sunca, moglo bi se zadržati sve do kraja tjedna.