LJETO ĆE SE VRATITI

Stiglo zahlađenje, od sutra vedrije

14.08.2014 u 09:00

Bionic
Reading

Zapadne dijelove Hrvatske već je u ranim satima u četvrtak zahvatila ciklona s kojom stiže jače, ali prolazno i lokalno osvježenje. U sjeverozapadnim krajevima i na sjevernom Jadranu zahlađenje će se jače osjetiti – mjestimično će temperature pasti i za 10-ak stupnjeva. No već početkom sljedećeg tjedna, temperature će ponovno rasti pa će se ljetni ugođaj ipak vratiti

U posljednjih šest sati, u Zagorju i okolici Varaždina mjestimično je palo od 40 do 60 litara kiše po četvornom metru. Ponegdje je bilo i tuče i jačih udara vjetrova.

U četvrtak će u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu biti pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu ili lokalne grmljavinske pljuskove te znatno svježije. Pljuskovi ponegdje mogu biti i obilniji, a moguće je i lokalno nevrijeme. Poslijepodne se sa zapada očekuje postupan prestanak oborina te djelomično razvedravanje. U Dalmaciji će i dalje biti uglavnom sunčano, jedino tijekom poslijepodneva postoji mogućnost za poneki grmljavinski pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar sjevernih smjerova, na sjevernom Jadranu slaba do umjerena bura, a u Dalmaciji slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 20 do 25 u Slavoniji do 28, a na Jadranu od 26 na sjeveru do 31°C na jugu.

U petak će se vrijeme postupno stabilizirati, u sjeverozapadnoj i gorskoj unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu biti će djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a tek ponegdje postoji mogućnost za slabu kišu ili lokalni grmljavinski pljusak. U drugim dijelovima unutrašnjosti i na Jadranu bit će pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku i blagi porast temperatura. U unutrašnjosti će puhat slab vjetar promjenjiva smjera, a na Jadranu slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 11 do 16, a na Jadranu od 17 do 23°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 21 do 26, a na Jadranu od 23 do 28°C.

U subotu će posvuda biti pretežno sunčano tek ponegdje u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu uz malu do umjerenu naoblaku. Tijekom poslijepodneva postoji mala mogućnost za lokalno jači razvoj oblaka te lokalni pljusak i grmljavinu. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverozapadnjak, na Jadranu duž obale slaba bura, a na otvorenom moru umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 11 do 16, a na Jadranu od 17 do 22°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 20 do 25, a na Jadranu od 23 do 28°C.

U nedjelju kao i početkom sljedećeg tjedna posvuda će biti pretežno sunčano u Dalmaciji i vedro. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar sjevernih smjerova, na Jadranu duž obale slaba bura, a na otvorenom moru umjeren sjeverozapadnjak. Tijekom nedjelje se očekuje prestanak bure te okretanje na zapadne vjetrove. Temperatura će postupno rasti.