vremenska prognoza

Stigla je obilna kiša: Pogledajte kakvo nas vrijeme čeka ovaj tjedan

02.11.2021 u 07:22

Bionic
Reading

U većem dijelu zemlje bit će pretežno oblačno, povremeno uz kišu, u Dalmaciji, osobito na jugu, mjestimice moguće i obilniju, a prijepodne postupan prestanak kiše, najprije na zapadu, zatim i djelomično razvedravanje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za utorak

Navečer i sljedeće noći ponovno povremeno kiša, uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorju. Vjetar slab do umjeren jugozapadni zatim i sjeverozapadni.

Na sjevernom Jadranu umjeren do jak jugozapadnjak, prolazno i sjeverozapadnjak, a u Dalmaciji jako i olujno jugo, u okretanju na jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 11 do 16, na Jadranu između 17 i 21 stupanj Celzijusovih.

Jesen u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Promjenjivo oblačno s najviše kiše sa srijede na četvrtak kada su na Jadranu lokalno mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Na kopnu većinom umjeren jugoistočni vjetar, u petak sjeverni i sjeveroistočni.

Magla u Karlovcu Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo, povremeno i olujno, u četvrtak i sjeverozapadnjak, a u petak će na sjevernom dijelu zapuhati bura. Temperatura zraka na Jadranu bez znatnije promjene, a na kopnu toplije.