prekršena pravila

Stigla isprika Dubrovčanima zbog pješačkog zastoja iz MSC Cruisesa; iskrcaj putnika je bio iznimka

09.08.2019 u 16:38

Bionic
Reading

Dubrovčanima se zbog prouzročenog zastoja u pješačkom prometu nastalog u četvrtak na Vratima od Pila pismeno ispričao predsjednik MSC Cruisesa Pierfrancesa Vaga. Do zastoja je došlo zbog ranijeg privezivanja broda MSC Sinfonia u luku Gruž

Zbog zastoja u pješačkom prometu na Vratima od Pila u četvrtak, dubrovačkom gradonačelniku Mati Frankoviću stigla je službena isprika predsjednika MSC Cruisesa Pierfrancesa Vaga. Njihov brod MSC Sinfonia pristigao je mimo utvrđenog rasporeda u Dubrovnik, navodi se u službenom dopisu objavljenom na službenim stranicama Grada Dubrovnika.

Isprika je stigla nakon gradonačelnikova prosvjednog pisma upućenog Udruženju Cruise Lines International Association CLIA-i Europe.

'Ranijem dolasku broda u Dubrovnik u najvećoj mjeri kumovale su nepovoljne vremenske prilike na moru zbog kojih je Sinfonia na putu iz Venecije propustila ticanje u Mykonosu te se direktno uputila u Dubrovnik', navodi se u dopisu te dodaje kako je sukladno navedenim okolnostima, dolazak broda dva sata prije rasporeda usmeno autoriziran od strane Lučke uprave Dubrovnik, ali je došlo do propusta u kontrolnim mehanizmima MSC-a zbog čega Sinfonia nije smjela dopustiti iskrcaj do regularnog vremena dolaska. Time su, navodi se, prekršena pravila CLIA-e i Grada Dubrovnika.

'Želim vas osobno uvjeriti da je ovaj događaj bio iznimka – prouzročen vanjskim čimbenicima te da smo bez odlaganja uveli novu razinu kontrole koja će osigurati da svi naši dolasci budu posve usklađeni s dogovorom CLIA-e i Grada Dubrovnika', zaključuje predsjednik MSC-a uz poruku da je njihova predanost sporazumu s CLIA-om i željama Grada posve čvrsta.

Udruženje CLIA i Grad Dubrovnik ovoga su srpnja potpisali Sporazum o suradnji na očuvanju i zaštiti kulturne baštine Dubrovnika putem odgovornog upravljanja turizmom kako bi Dubrovnik postao primjer održivog turizma na Jadranu i šire. Sporazum je u ime CLIA-e potpisala predsjednica i direktorica Kelly Craighead.