ŠEKS NAPUSTIO SABORNICU

'Stid me i sram zbog Burićevog ponašanja'

17.02.2011 u 14:08

Bionic
Reading

Samo kojih pola sata prije početka sjednice Predsjedništva Sabora na kojoj bi se trebalo raspravljati o načinu vođenja sjednica, buru u sabornici opet je izazvao HDSSB-ov Dinko Burić. Nakon što je HDZ-ovce nazvao poslušnicima i klimavcima, HDZ-ov Vladimir Šeks samo je kratko rekao da ga je sram zbog Burićevog ponašanja

Poprilično mirna saborska rasprava o potvrđivanju Ugovora o jamstvu između Hrvatske i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za projekt dovršetka koridora Vc, ponovno je obilježio ispad HDSSB-ovog Dinka Burića

On je, naime, u završnoj riječi poručio da je Slavonija, ali i cijela Hrvatska kontaminirana HDZ-ovom nesposobnošću i neosjetljivošću za sudbinu građana i sve veće siromaštvo, ali i kriminalom i korupcijom neviđenih razmjera.

'Mi iz HDSSB-a smo slavonski narodni zastupnici, a vi ste stranački poslušnici, klimavci i podliježete samo stranačkoj stezi', derao se Burić unatoč činjenici što su mu HDZ-ovci pokušavali isključiti mikrofon.

Smiriti ga je pokušao i predsjedavajući Josip Friščić, no na kraju je samo konstatirao da kao saborski zastupnici moraju i ovakve ispade otrpjeti.

Odmah nakon toga u ime Kluba HDZ-a trebao je govoriti Vladimir Šeks, no nakon buke koju je proizveo Burić, od toga je odustao.

'Nakon ovog istupa zastupnika Burića osjećam jedan neopisivi stid koji me obuzima u ovoj sabornici, da se na ovakav način može govoriti, na ovakav način ponašati i ovakav način tretirati hrvatske zastupnike. Radi toga stida i srama, jer sam bio nazočan ovakvom ponašanju, neću dalje govoriti', kazao je Šeks i napustio sabornicu.