POLICIJA SPRIJEČILA PALEŽ

Štićenici benzinom pokušali zapaliti Dom za odgoj

Bionic
Reading

U noći s nedjelje na ponedjeljak četvorica tinejdžera u dobi od 14 do 18 godina pokušala su zapaliti Dom za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Banija u Karlovcu, čiji su štićenici, a u tome ih je spriječila policijska ophodnja

Policija je izvijestila da su mladići stari 14, 16, te dvojica 18 godina benzinom polili pločnik iza zgrade te crnogoricu koja raste dva metra od ustanove.

Ravnateljica Nataša Horvat smatra da su njihovi štićenici samo htjeli usmjeriti pažnju na sebe. 'Riječ je o učenicima koji nisu imali odgovarajuću roditeljsku skrb te imaju poremećaje u ponašanju. Dvojici 18-godišnjaka uskoro prestaje tretman u našoj ustanovi, pa pretpostavljam da su se na ovaj način htjeli osvetiti', kaže ravnateljica Nataša Horvat.

Odgajatelji su primijetili da je nekoliko štićenika te večeri napustilo ustanovu te su o tome obavijestili policiju. Policija je u nekoliko navrata tijekom noći patrolirala tim dijelom grada te su nešto prije četiri sata uočili mladiće kako pokušavaju zapaliti razliveni benzin.

Protiv izgrednika policija će podnijeti kaznene prijave, dok će osoblje Doma dvojicu mladića koji ne odlaze iz ustanove podvrgnuti određenim psihosocijalnim tretmanima, piše Slobodna Dalmacija.