društveni angažman

Stevo Culej postao predsjednik Udruge specijalne policije

27.04.2021 u 08:59

Bionic
Reading

Bivši saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej novi je predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata

Dosadašnji predsjednik Zoran Maras nije se kandidirao i on je sada počasni predsjednik, što su od ranije i Mladen Markač, Željko Sačić, Josip Klemm i Svemir Vrsaljko.

Prošle godine je predsjednik Zoran Milanović otišao iz Okučana prilikom obilježavanja godišnjice vojno-redarstvene operacije Bljesak zato što je Culejev prethodnik Maras nosio majicu s grbom HOS-a na prsima, čiji je sastavni dio poklič 'za dom spremni'. Milanović, prema vlastitim riječima, i ove godine očekuje 'cirkus' u Okučanima. Ipak, kako piše Novi list, Culej ne namjerava doći u Okučane u takvoj majici.

'Čujem da se priča da će u Okučanima biti cirkus, ja u životu nisam bio cirkusant. Sve uvijek radim promišljeno. Svakome dopuštam da ima svoj stil, a ja nisam nikakav nosač majica ili transparenata. Naravno, HOS-ovci su moji dragi suborci', navodi Culej.

Culej nije osvojio zastupnički mandat na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima, čime je njegova politička karijera, barem privremeno, prekinuta. No i dalje je društveno angažiran.

Kao dotadašnjem dopredsjedniku, na redovnoj izbornoj skupštini Udruge specijalne policije protukandidat mu je bio glavni tajnik udruge Alen Čolić. Culej je tijesno pobijedio, navodi Novi list.

'Kandidirao sam se, Maras nije i to je to. Za udrugu to ne znači puno, predsjednik ne može voditi nekakvu svoju politiku, nego mora zastupati naše usvojene stavove. Nećemo mi u budućnosti nešto mijenjati samo zato što sam ja dobio dvogodišnji mandat predsjednika, a nećemo biti ni tiši u javnosti. Običan sam član HDZ-a i to neće utjecati na mene', poručio je Culej.

Zadnja Marasova aktivnost kao predsjednika bio je odlazak, s čelnim ljudima još nekih braniteljskih udruga, na sastanak s predsjednikom Zoranom Milanovićem na Pantovčaku.

'Da, tako je ispalo. Ali to nema veze s činjenicom da Maras više nije predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata. Red je da mi koji smo neosporno podnijeli najveći teret u vrijeme stvaranja i obrane samostalne hrvatske države ponekad podmetnemo svoja leđa i budemo korektiv pojedinim institucijama ako je to potrebno', kazao je Culej, dodavši da je zato spreman odazvati se eventualnom pozivu predsjednika Republike, ovisno o temi o kojoj bi se razgovaralo.