POSLJEDNJI NA HDZ-OVOJ LISTI

Culej: Moto moje kampanje je - ne dopustiti Srbiji ulazak u EU bez naplate ratne štete

  • Autor: S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 23.06.2020 23:02
  • Objavljeno 23.06.2020 u 22:58

Stevo Culej

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nositelj HDZ-ove liste u V. izbornoj jedinci Zdravko Marić i kandidati poručili su u utorak u Andrijaševcima da je Projekt Slavonija, Baranja i Srijem ključan za razvoj ovih područja, a Vlada Andreja Plenkovića namjerava nastaviti s njegovom provedbom i iduće četiri godine. Slične projekte pripremaju i za druga slabije razvijena područja, naglasili su

"Projekt Slavonija, Baranja i Srijem ključni je projekt za razvoj ovih područja, koji je Vlada stavila u funkciju na samom početku mandata. Od ukupno oko 2,5 milijardi eura do sada je 1,7 milijardi eura ugovoreno, a pola od toga i isplaćeno. Isto tako, u programu 'Sigurna Hrvatska' je prepoznato da se s tim projektom nastavlja i dalje", rekao je nositelj liste HDZ-a u V. izbornoj jedinici, ministar financija Zdravko Marić na skupu u Andrijaševcima kod Vinkovaca.

S obzirom na uspješnost projekta Slavonija, Baranja i Srijem, naglasio je Marić, sličan razvojni model HDZ razrađuje i za druge gospodarski slabije razvijene regije poput Like, Banovine ili Dalmatinske Zagore.

Zakonom o financiranju lokalne samouprave slavonske županije zabilježile više novca u proračunima

Osvrnuvši se na učinjeno u mandatu sadašnje Vlade, ocijenio je važnim donošenje Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne odnosno regionalne samouprave, sukladno kojem je svih 576 jedinica lokalne i područne samouprave zabilježilo povećanje izvornih prihoda proračuna za 30 posto, dok su slavonske županije zabilježile od 75 do čak 90 posto više novca u svojim proračunima.

Zdravko Marić

Zdravko Marić

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Marić je poručio da bi ponavljanje rezultata izbora od prije četiri godine, kada je HDZ u V. izbornoj jedinci osvojio 8 mandata, u sadašnjoj situaciji bilo dobro.

Drugi na listi, ministar državne imovine Mario Banožić poručio je da je Projekt Slavonija, Baranja i Srijem "bila vježba koju će buduća Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem nadograđivati na način da će pet slavonskih županija imati svoju 'kućicu' unutar proračuna Europske unije, a ta 'kućica' ", rekao je zove se Operativni program Slavonija, Baranja i Srijem.

"Točno ćemo znati koliko sredstava pripada slavonskim županijama i time će se ispraviti nepravda koja je nanešena u mandatu prijašnjih vlada kada su se nerazvijene regije spojile s razvijenima", naveo je Banožić.

Marijana Balić rekla je da je ova Vlada djelima pokazala da zna brinuti o Slavoniji, Baranji i Srijemu i to će, pobijedi li, nastaviti činiti i u iduće četiri godine.

Predsjednik vinkovačkog Gradskog vijeća Mladen Karlić, 6. na HDZ-ovoj listi, rekao je da Vlada premijera Plenkovića, zaslužuje još jedan mandat jer je pokazala da se zna nositi s problemima kojih je u protekle četiri godine puno, ali je Vlada, dodao je, uspjela pronaći zadovoljavajuća rješenja i za građane i gospodarstvo.

Otočki gradonačelnik Josip Šarić poručio je kako će se zauzimati za snažne i općine i gradove, jer smatra da su temelji razvijene Hrvatske snažne općine na način da dobiju određene funkcije i obveze koje do sada nisu imale i da ih se financijski ojača.

Culej: Moto moje kampanje je - ne dopustiti Srbiji ulazak u EU bez naplate ratne štete

"Moto moje kampanje je - ne dopustiti Srbiji ulazak u EU bez naplate ratne štete. Evidentno je da je Hrvatska u ratu puno izgubila i u demografskom i ekonomskom smislu. U cijelom uljuđenom svijetu postoji praksa da se ratna šteta mora platiti i to očekujem i od Srbije", poručio je Stevo Culej koji se nalazi na 14. mjestu kandidacijske liste HDZ-a u V. izbornoj jedinici.

Prije skupa u Andriješevcima, kandidati s liste HDZ-a u V. izbornoj jedinici boravili su i u Račinovcima, Gunji i Drenovcima, a program će završti posjetom Cerni.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!