ŽIVOT NA TUĐI RAČUN

Starici počistio račun te je otjerao u crveno

13.12.2011 u 17:07

Bionic
Reading

Naivnost je skupo stajala 79-godišnju staricu iz Vlatkovca kod Čaglina koja nije odmah prijavila nestanak svoje bankovne kartice

Starica je, naime, još početkom kolovoza primijetila da njezine kartice nema. Pretpostavljala je pak da ju je izgubila te je sama sebe tješila da eventualni (ne)pošteni nalaznik neće moći koristiti karticu bez njezinog potpisa i osobne iskaznice.

Šokirala ju je stoga obavijest banke iz Njemačke, u kojoj ima otvoren račun, da je njezina kartica blokirana zbog prekoračenog limita. Shvativši da je žrtva krađe, tek je jučer policiji prijavila nestanak bankovne kartice i novca s računa. Kradljivac, koji je gotovo pet mjeseci luksuzno živio na račun starice, skinuo je s njezinog računa nekoliko tisuća eura te je utjerao u debeli minus. Policijski službenici tragaju za počiniteljem koji je karticu koristio u Hrvatskoj i u susjednoj BIH.

To je, u kratko vrijeme, već drugi slučaj krađe novca s bankovnih računa starijih osoba. Prije nekoliko dana žrtva 27-godišnjeg prevaranta bio je 85-godišnjak iz Lipika. Mladić je starcu ukrao karticu tekućeg računa. Potom ga je nazvao telefonom te se lažno predstavio kao djelatnik banke. Nakon što je na prevaru od starca izvukao i PIN, s računa mu je skinuo 14.300 kuna.