lokalni izbori

Starčević: Đapićevi pravaši i Milinovićeve milijarde u Lici me podsjećaju na Jetija, o kome svi pričaju, ali ga nitko nije vidio

29.04.2021 u 12:53

Bionic
Reading

HSP predaje u četvrtak kandidacijske liste za Županijsku skupštinu i vijeća u Gospiću, Otočcu i Perušiću, a aktualni gradonačelnik Gospića koji se bori za novi mandat Karlo Starčević, izjavio je Hini da “HSP jedini u Hrvatskoj ima poduzetničke liste”.

"Primjerice u Otočcu smo kompletirali vrsnu momčad za koju mislimo da bi mogla pobijediti, a kandidat za župana je Danijel Tušak, uspješni poduzetnik, kao i njegov zamjenik Tino Ostović. Naše liste za Županijsku skupštinu i gradska vijeća u Karlovcu i Otočcu imaju više od 40 posto poduzetnika”, rekao je Starčević, koji je također poduzetnik.

Komentirao je i poziv Ante Đapića na nedavnom skupu konkurentne stranke LiPO upućen biračima pravaške orijentacije, da daju glas kandidatu stranke LiPO Darku Milinoviću.

“Đapić sa svojim pravašima u Ličko senjskoj županiji je isto kao i njegov pajdaš Milinović s ulaganjima vrijednih osam milijardi kuna, pri čemu me podsjećaju na himalajskog Jetija, o kome svi pričaju, ali ga nitko nije vidio. Đapićeve pravaše u Ličko senjskoj županiji nitko nije vidio, kao ni Milinovićeve milijarde”, rekao je Starčević i ustvrdio da na Đapićevu snagu u ovoj županiji ukazuje rezultat na prethodnim izborima za predsjednika države, jer je “on tu dobio veličanstvenih 26 glasova”.

Za svoju je politiku Starčević je rekao da je “politika kontinuiteta”, te kako ga čudi da u svojoj kampanji protukandidati obećaju biračima ono što je već ostvareno, npr. stipendiranje studenata, ali pri tom ne najavljuju da će se kao on i njegovi suradnici “baš za stipendije odreći i službenog automobila i plaće ili bankovnih kartica na teret grada”.

Za njegovog mandata, dodaje Starčević, grad Gospić je postao jedan od najuspješnijih po povlačenju sredstava iz EU fondova i resornih ministarstava. Zato smatra da će birači znati honorirati činjenicu da je on grad preuzeo s proračunim od oko 60 milijuna kuna, a da je on sada, nakon četiri godine, 120 milijuna kuna.

Uz to, ističe Starčević, ide još oko 300 milijuna kuna potpisanih ugovora za širokopojasnu mrežu, projekt vodoopskrbe i odvodnje.