U PITOMAČI

Starac opečen nakon eksplozije plinske boce

20.04.2012 u 08:45

Bionic
Reading

Sedamdesettrogodišnji Vladimir Špoljarić u četvrtak oko 20.10 sati zamalo je stradao u eksploziji plinske boce u svojoj obiteljskoj kući u Pitomači

Snažna eksplozija uznemirila je susjede, a razbijena stakla s prozora prosula su se po državnoj cesti D2 koja se nalazi tek nekoliko metara od njegove kuće koja je u eksploziji teško oštećena.

'Kako je moglo biti, tata je dobro prošao i dobro se osjeća. Rekao mi je da je krenuo upaliti plinsku peć. Opečene su mu ruke i lice, kosa mu je gotovo sva nagorjela, kao i odjeća koju je imao na sebi', kaže njegova kćerka Božica Đođ koja je došla obići kuću i ponijeti ocu lijekove za srce i tlak. Susjedi tvrde da je starac nakon eksplozije sam izašao iz obiteljske kuće u kojoj je buknuo požar koji su ubrzo ugasili vatrogasci iz Pitomače.

Unatoč godinama i bolesti sam je sebi uljem namazao opekotine po rukama, a potom su mu liječničku pomoć pružili u Službi hitne medicinske pomoći u Pitomači i prevezli ga na daljnje liječenje u Opću bolnicu Virovitica. Unuk Silvio Špoljarić je teško opečenog djeda, koji je prema njegovim riječima, izvan životne opasnosti i dobro izdržava opekotine, dopratio do virovitičke bolnice. 'Djeda Vladu sve to kao da nije previše uznemirilo. I opekotine i sve drugo dobro podnosi, pa se nadam da će ubrzo kući', kaže unuk Silvio.

Na maloj obiteljskoj kućici vidljivi su tragovi eksplozije koja je teško oštetila krovište, zidove, prozore i vrata, ali se kućica, kako to biva u sličnim ekplozijama plina, ipak nije raspala. Policija i protupožarna inspekcija najavili su da će u petak ujutro obaviti očevid i utvrditi sve okolnosti pod kojima se dogodila ova nesreća koja je, na sreću, završila bez tragičnih posljedica.