LISTA U 12. IZBORNOJ JEDINICI

Stanimirović: Kao manjinska stranka teško možemo funkcionirati u opoziciji

19.10.2015 u 16:32

Bionic
Reading

Svoju listu za 12. izbornu jedinicu, u kojoj se biraju manjinski zastupnici, u poslijepodnevnim satima predao je i SDSS. Predsjednik ove stranke Vojislav Stanimirović uvjeren je da će SDSS ponovno osigurati sva tri mandata

'Očekujemo da ćemo u 12. jedinici ponovo osigurati sva tri mandata jer nemamo ozbiljnih konkurenata. Ima ljudi koji to pokušavaju činiti, ali nemaju infrastrukturu ni članstvo. Mislim da stranka koja je organizirana na cijelom teritoriju RH ima prednost osigurati sva tri mandata, kao što smo učinili i na dosadašnjim parlamentarnim izborima', kazao je Stanimirović nakon predaje lista Državnom izbornom povjerenstvu.

Što se tiče eventualnih postizbornih koalicija, Stanimirović kaže: 'Sigurno da kao manjinska stranka teško možemo funkcionirati u opoziciji, tako da ćemo vidjeti kakvi će biti rezultati.'

Međutim, osim kandidata na listi u 12. izbornoj jedinici, SDSS-ov kandidat Boris Milošević nalazi se i na listi koalicije Hrvatska raste u 9. izbornoj jedinici.

Znači li to da će SDSS koalirati sa SDP-om poslije izbora, pitali su novinari.

'To se odnosi samo na 9. izbornu jedinicu, znači ne na ostale. Jedan naš član jest na 14. mjestu, računamo i na mogućnost preferencijalnog glasovanja u toj izbornoj jedinici, a to bi bila šansa da imamo i četvrti mandat i, jednostavno, da si na građanskim listama osiguramo to da postanemo ne samo manjinski zastupnici, nego i politički narod, organizirani', rekao je Stanimirović.