HDZ PRVI

SSSH počinje razgovore s potencijalnim budućim vladama

  • Autor: M. Šu.
  • Zadnja izmjena 25.09.2015 14:50
  • Objavljeno 25.09.2015 u 14:25
Mladen Novosel

Mladen Novosel

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoić

Savez samostalnih sindikata HRvatske (SSSH) od ponedjeljka kreće s razgovorima sa svim strankama i koalicijama koje imaju šansu sudjelovati u idućoj vlasti izvijestili su iz te sindikalne središnjice. Prvi na redu za razgovor bit će HDZ

SSSH će razgovore obavljati na temelju Predizborne platforme SSSH 2015., a prva politička stranka koja se odazvala pozivu je Hrvatska demokratska zajednica (HDZ).

Podsjetimo, HDZ je već nedavno održao sastanak sa sindikatima, odnosno s Ozrenom Matijaševićem, predsjednikom Hrvatske udruge radničkih sindikata (HURS), Vilimom Ribićem, predsjednikom Matice hrvatskih sindikata te Krešimirom Severom iz Nezavisnih hrvatskih sindikata.

HDZ je tada sindikalnim liderima pokazao smjernice svog gospodarskog programa, a sindikalci su sastankom bili zadovoljni.

Ozren Matijašević iz Hrvatske udruge radničkih sindikata pozitivno je ocijenio sastanak kazavši da će konačnu ocjenu predstavljenog gospodarskog programa dati tek kada ga sindikati prouče u cijelosti. Krešimir Sever iz Nezavisnih hrvatskih sindikata naglasio je kako ovaj sastanak ne treba gledati u kontekstu predizborne kampanje jer je dogovoren prije ljeta. Također je izrazio zadovoljstvo predstavljenim dijelovima gospodarskog programa HDZ-a.

Sličnog je mišljenja bio i Vilim Ribić iz Matice hrvatskih sindikata  koji je bio zadovoljan tijekom sastanka iako je bilo polemičnih tonova, pri čemu je upozorio čelnike HDZ-a na nužnost financijske stabilizacije kao imperativa za Hrvatsku.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!