RAZORNE POPLAVE

Srpski zastupnici ne bi pomagali vlastitim novcem

21.05.2014 u 14:21

Bionic
Reading

Zastupnici u Skupštini Srbije uopće nisu bili oduševljeni prijedlogom predsjednice parlamenta Maje Gojković da se odreknu tromjesečnog zastupničkog paušala i tri puta po 2.000 kuna poklone stradalima u poplavama

Gojković je ipak odlučila pomoći pa je iz skupštinskog proračuna nastradalima odobreno 6,58 milijuna kuna, koji su inače bili namijenjeni za popravak fasade Doma Narodne skupštine. Ovu odluku Administrativni odbor u parlamentu usvojio je za jedan dan, ali se polemiziranje parlamentaraca 'hoću-neću pomoći i od plaće', nastavilo.

Kako Alo! službeno saznaje, odricanje od paušala na plaću izazvalo je pravo komešanje u zastupničkim klubovima pa su šefovi stranaka na zajedničkom sastanku sugerirali Gojković da je bolje da svoj prijedlog preformulira i da svatko od predstavnika građana sam odluči koliko će novca donirati stradalima u poplavama.

Alo! piše da srpskim zastupnicima ni ovakva ideja nije odgovarala, ali su se na kraju dogovorili da iznos bude manji od iznosa paušala i da svi doniraju istu svotu.