uvijek treba saslušati

Srića o Matijaniću: Telefonski se ne može ni sugerirati ni donositi zaključak, trebalo je napraviti više

25.08.2022 u 10:58

Bionic
Reading

Ne prestaju stizati reakcije nakon jučerašnje konferencije za novinare Stručnog povjerenstva Ministarstva zdravstva vezane uz slučaj preminulog novinara Vladimira Matijanića

Stručno povjerenstvo Ministarstva zdravstva utvrdilo je da u slučaju novinara Vladimira Matijanića, koji je umro 5. kolovoza, nije bilo stručnih propusta, ali je uočilo manje nepravilnosti, među ostalim činjenicu da ga je na hitnoj pregledala specijalizantica.

Pulmolog Saša Srića u Novom danu televizije N1 komentirao je rezultate zdravstvene inspekcije u slučaju preminulog novinara Vladimira Matijanića.

“Evidentno je da značajnijih stručnih propusta nije bilo, pacijent je imao autoimunu bolest, imao je povišen rizik, što ukazuje na to da je morao biti cijepljen. Telefonski se ne može ni sugerirati ni donositi zaključak o tome je li trebao biti hospitaliziran”, dodao je.

  • +15
Konferencija za medije o smrti Vladimira Matijanića Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Je li se moglo napraviti više? Srića navodi da se pacijenta uvijek treba saslušati, a naveo je i što se još moglo napraviti u slučaju Matijanića.

“Zaslužio je klinički pregled, poslušati pacijenta, izmjeriti saturaciju i napraviti EKG jer je evidentno da je bilo riječi o akutnom miokarditisu”, kazao je Srića.

nagrađivani novinar

[FOTO] Puljak, Ivošević, Benčić, Bauk i mnogi drugi na posljednjem ispraćaju Vladimira Matijanića

Pogledaj galeriju