AUTOCESTA A3 - TRKALIŠTE STRANACA

Srbin Mercedesom jurio 239 kilometara na sat

18.03.2011 u 16:08

Bionic
Reading

Još jedan 'pakleni vozač' zaustavljen je danas na autocesti A3 kod Sibinja, nedaleko od Slavonskog Broda. Riječ je o državljaninu Srbije koji je svojim Mercedesom južnim kolničkom trakom autoceste jurio 239 km na sat. Zaustavio ga je policijski presretač te je vozač na licu mjesta platio kaznu od sedam tisuća kuna

Unatoč tome što je ograničenje brzine 130 km/h, autocesta Zagreb - Lipovac posljednjih je mjeseci postala omiljeno trkalište stranaca. Sredinom veljače na istoj je autocesti zaustavljen Talijan koji je BMW-om jurio 225 km na sat. Brza ga je vožnja stajala pet tisuća kuna. Policijski je presretač i prošle godine imao pune ruke posla loveći ljubitelje brzina.

Kod Oriovca je tako prošle godine zaustavljen 29-godišnji Turčin koji je potukao neslavni rekord jureći autocestom u BMW-u 248 km/h. Prije njega presretač je uhvatio 24-godišnjeg Nijemca koji je autocestom vozio slalom jureći Ferrarijem 243 km/sat, a dan kasnije i 36-godišnjeg Nijemca koji je u Audiju R8 jurio 246 km/h. Na autocesti kod Slavonskog Broda zaustavljen je i 32-godišnjeg Nijemac koji je Audijem A4 jurio 246 km/h, 38-godišnji državljanin Turske koji je u Mercedesu jurio 246 km/h, te 23-godišnji Švicarac koji je BMW-om jurio također 246 km/sat.

Svi vozači su na licu mjesta platili kazne od pet do sedam tisuća kuna, a izrečena im je i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci.