slijepi putnici

Srbija u lipnju spriječila 29 ilegalnih prijelaza granice, većina htjela u EU preko Hrvatske

  • Autor: V. Ma./Hina
  • Zadnja izmjena 29.06.2018 20:36
  • Objavljeno 29.06.2018 u 20:36
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Srbijanska carina tijekom lipnja spriječila je 29 ilegalnih pokušaja prebacivanja imigranata preko državne granice, najčešće na prijelazima između Srbije i Hrvatske, priopćeno je u petak iz Uprave carina Srbije (UC RS)

Imigranti su najčešće otkrivani na prijelazima Šid-Tovarnik i Batrovci-Bajakovo, a posljednja u nizu akcija bila je 20. lipnja u Šidu kad je u bugarskom kamionu otkriven jedan afganistanski državljanin.

Na prijelazu Šidu je i 13. lipnja otkriven jedan Afganistanac u turskom kamionu, a istog dana na prijelazu Batrovci-Bajakovo u makedonskom kamionu koji je vozio robu za Švicarsku otkrivena su petorica Afganistanaca.

Srbijanski su carinici na prijelazu Šid-Tovarnik 12. lipnja otkrili jednog Libijca u kamionu koji je prevozio teret iz Srbije ka Italiji, kad je 41-godišnji vozač kamiona, inače državljanin Hrvatske, carinicima prijavio 'slijepe putnike'.

Ilegalno su u Hrvatsku iz Srbije 4. lipnja pokušala ući dva Pakistanca, a na prijelazu Batrovci- Bajakovo 6. lipnja snimka graničnog skenera pokazala je siluetu jedne osobe, Afganistanca, u kamionu turskog prijevoznika.

Dan ranije je na istom prijelazu skeniranje otkrilo dvojicu mladića iz Bangladeša, a 1. lipnja u turskom kamionu koji je išao prema Francuskoj pokušala su se prebaciti dvojica Iranaca i Pakistanac.

  • +10
  • +7

Imigranti

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Istoga dana skenerom su u kamionu koji je vozio teret ka Italiji otkrivena četvorica Afganistanaca.

Tri protupravna pokušaja ulaska imigranata zabilježena su i na prijelazu Horgoš s Mađarskom, a jedan od njih bila je akcija protiv četvorice Afganistanaca 5. lipnja u kamionu makedonskih tablica koji je prevozio metalne cijevi iz Makedonije u Češku.

Prema priopćenju UC RS, početkom lipnja spriječen je i pokušaj prijelaza granice između Srbije i Mađarske trojice Afganistanaca.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!