LINIĆ ODGOVARA MINISTRICI

'Sramotno je da se Dalić spušta na osobu koja pokvareno laže'

22.07.2011 u 19:39

Bionic
Reading

'Gospođa Dalić je nestručna. Ulaskom u politiku i stranku počela se baviti neodgovornim izjavama, lažima i diskreditacijama, sve u stilu HDZ-a', izjavio je za tportal Slavko Linić komentirajući novo hrvatsko zaduženje i objašnjenja za isto koje je dala ministrica financija Martina Dalić, ističući da nas zadužuje i zbog dugova SDP-ove vlade

Ministrica Dalić je, podsjetimo, jučer rekla da je novo zaduženje od 5,8 milijardi kuna. između ostalog, uzrokovano starim dugovima, pa tako i onima iz vremena SDP-ove Vlade, kad je potpredsjednik za gospodarstvo bio upravo Linić.

'Stručnjak bi rekao: ako je bilo neuspješno vladanje SDP-a, to se događalo zbog promašaja SDP-a. Ali ako su ulaganja bila ono što treba, dakle, u ceste, u restrukturiranje privrede, mirovine i ostalo, onda su oni trebali osigurati sredstva za otplatu, a ne nova zaduženja', kaže Linić i dodaje, da je 'zaista sramotno da se Dalić spušta na osobu koja pokvareno laže'.

Slavko Linić tvrdi da je evidentno da SDP nije imao Fimi medije ni promašaje i krađe u firmama, pa smatra da je zbog toga sve ono što je od SDP-a išlo prema zaduženju moglo biti praćeno. 'Ali kako mi imamo političare koji pokrivaju svoje vlastite pljačke, onda imamo i ovako neodgovorne izjave ministrice Dalić', zaključio je Linić.

Upitan da komentira ministričinu izjavu da se šef SDP-a Zoran Milanović ne razumije u javne financije te da su njegove izjave, kako je rekla Dalić, nevjerodostojne, Linić je rekao da je to politika premijerke Kosor – 'vrijeđati i ponižavati'.

'Četiri zadnje godine cijeli SDP na čelu s Milanovićem pokušava ih učiti što su trebali učiniti i, da su to radili, ne bi došli do šest posto deficita ove godine, pa se ne bi trebali zadužiti da bi ga se pokrilo', ocijenio je Linić.

Pojasnio je da nije samo Milanović taj koji je za HDZ nepismen. 'I ja sam im nepismen, i Jurčić je bio nepismen. Svi smo mi bili nepismeni sa svojim prijedlozima. To samo pokazuje da pokvareni HDZ-ovi političari pokušavaju omalovažiti koga god mogu da bi tako pokušali odbiti svaku razumnu sugestiju i prijedlog', zaključio je Linić.