strah u utrini

Šprice i igle oko vrtića u Zagrebu. Ravnateljica: Sve smo pokupili i javili redarstvu

16.04.2024 u 14:26

Bionic
Reading

Proteklih mjeseci u dva navrata oko ograde vrtića u Utrini u Zagrebu roditelji djece koja ga pohađaju pronašli su odbačene šprice i igle. Bile su, kako su nam rekli roditelji, razbacane i oko kontejnera za plastiku preko puta vrtića

Radi li se o narkomanskom priboru ili je netko neodgovorno odbacio pribor za liječenje, nije poznato.

Silva Marković Beganović, v.d. ravnateljice vrtića, za tportal je napomenula da se spomenuti otpad nalazio izvan vrtićkog dvorišta i dohvata djece.

'Po saznanju o odbačenim špricama u blizini vrtića, kontaktirali smo s gradskim Odjelom za komunalno redarstvo, koji je odmah izašao na teren, pokupio otpad te detaljno obišao javne površine oko vrtića. Ističemo da djelatnici vrtića svakodnevno obilaze vrtićko dvorište, prije svakog izlaska djece na dvorište, kako bismo im osigurali siguran boravak', navela je v.d. ravnateljice.

Šprice oko vrtića u Utrini Izvor: tportal.hr / Autor: Čitatelj tportala

Je li i što komunalno redarstvo utvrdilo i je li možda naplaćena kakva kazna za nepropisno odlaganje otpada, ako je to bilo u pitanju, jer u neposrednoj blizini postoje i kamere, pokušali smo doznati u redarstvu, ali do zaključenja teksta odgovor nismo dobili.

Roditelji čija djeca pohađaju vrtić apeliraju na građane da propisno odlažu medicinski otpad jer se može dogoditi da i njihovo dijete zbog nečijeg nemara naleti na špricu i iglu. Također, voljeli bi, kako rekoše, da komunalni redari i policija češće budu u ophodnji.