PORUKA IZ HEP-a

Spremni za početak sezone grijanja

14.09.2010 u 17:00

Bionic
Reading

Od 15. rujna, počinje razdoblje spremnosti za početak sezone grijanja za približno 122 tisuće potrošača u Zagrebu, Zaprešiću, Samoboru, Velikoj Gorici, Osijeku i Sisku, izvijestilo je HEP-Toplinarstvo

Djelatnici HEP-Toplinarstva će tijekom razdoblja spremnosti za grijanje svakodnevno pratiti vanjske dnevne temperatura zraka, čije su značajnije promjene uobičajene u rujnu, i uključiti grijanje čim se za to ostvare vremenski uvjeti, navodi se u priopćenju.

Uključivanje grijanja se vrši u skladu s listom prioriteta prema kojoj prednost imaju vrtići, škole, starački, srednjoškolski i studenski domovi, te domovi zdravlja, a nakon tih objekata grijanje se uključuje i u ostalim stambenim i poslovnim zgradama u kojima su unutrašnje instalacije grijanja spremne za preuzimanje toplinske energije.

Iz HEP-Toplinarstva podsjećaju potrošače koji još uvijek izvode popravke i zamjenu dotrajalih kućnih instalacija grijanja da što prije završe s radovima i da ne planiraju nove sve do 15. svibnja 2011. godine, kada službeno završava ogrijevna sezona.

Svake godine određeni broj potrošača ne uspije završiti radove na kućnim instalacijama grijanja na vrijeme, zbog čega se u HEP-Toplinarstvo u tim zgradama nije u mogućnosti pravovremeno uključiti grijanje.

Tek nakon što se završe sve radove na kućnim instalacijama grijanja i predstavnik suvlasnika dostavi HEP-Toplinarstvu pisanu izjavu o spremnosti unutrašnjih instalacija za preuzimanje toplinske energije, mogu se poduzeti sve aktivnosti potrebne za uključivanje grijanja, podsjećaju iz HEP-Toplinarstva.

Iz te tvrtke također poručuju da potrošači koji imaju dugovanja za isporučenu toplinsku energiju ta dugovanja trebaju što prije podmiriti kako bi i njima grijanje moglo biti pravovremeno uključeno.

U priopćenju se navodi i kako je HEP-Toplinarstvo završilo s planiranom revitalizacijom vrelovodne mreže i redovnim remontima toplinskih postrojenja te je osiguralo sve uvjete za siguran i kontinuiran rad tijekom nastupajuće ogrjevne sezone. Ove godine je rekonstruirano i zamijenjeno oko 5,4 kilometra vrelovodne trase u Zagrebu i oko 2 kilometra u Osijeku.