sezona grijanja

U ponedjeljak se konačno pale radijatori, doznajte u kojim gradovima

13.10.2023 u 11:32

Bionic
Reading

U Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću od ponedjeljka, 16. listopada, HEP Toplinarstvo počet će uključivati grijanje, a približno tri dana trebat će da se uspostavi normalna isporuka toplinske energije

Iz HEP-Toplinarstva najavili su početak sezone grijanja s obzirom na najavljeno zahlađenje ovoga vikenda, a u šest gradova grijanje će se početi isporučivati za 130.000 krajnjih korisnika.

“Toplinski sustavi su spremni za novu ogrjevnu sezonu, a HEP-Toplinarstvo poziva manji dio krajnjih kupaca koji još uvijek provode radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima da ih što prije završe”, istaknuli su u priopćenju.

Nakon završetka radova na unutranjim instalacijama predstavnici suvlasnika ili upravitelji zgrada trebaju HEP-Toplinarstvu dostaviti pisanu izjavu da su instalacije ispravne i spremne za prihvat toplinske energije, kako bi se u svim zgradama moglo uključiti grijanje.

Ogrjevna sezona završit će najkasnije 15. svibnja 2024. godine, a odluka o točnom terminu isključivanja grijanja donijet će se ovisno o vremenskim uvjetima, poručuje HEP-Toplinarstvo.