prognoza

Sprema se promjena vremena: Stižu pljuskovi s grmljavinom, a pripremite se i na hladnija jutra

19.10.2022 u 11:09

Bionic
Reading

Uglavnom suho i barem djelomice sunčano, a na Jadranu vedro, vrijeme je u srijedu. Evo što nas čeka u idućim danima

Navečer i tijekom noći u unutrašnjosti oblačnije. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u gorju sjeveroistočni, a na Jadranu i bura, ponegdje s jakim udarima, osobito podno Velebita. Najviša dnevna temperatura većinom od 17 do 22 °C na kopnu te između 22 i 27 °C duž obale.

U četvrtak u većini krajeva pretežno sunčano, a u Dalmaciji najviše vedrine. U prvom dijelu dana u gorskim i središnjim predjelima unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno i uglavnom suho. Ujutro na kopnu ponegdje moguća kratkotrajna magla. Vjetar većinom slab, na istoku popodne moguće umjeren jugoistočni.

  • +12
Posljedice poplave na Kreti Izvor: Profimedia / Autor: Costas METAXAKIS / AFP / Profimedia

Na Jadranu do sredine dana umjerena bura, ponegdje s jakim udarima, osobito podno Velebita, a zatim slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 5 do 10, na moru od 13 do 18 °C. Najviša dnevna temperatura od 14 do 19 °C na kopnu te od 20 do 25 °C duž obale i u unutrašnjosti Dalmacije.

U petak sunčano, ujutro maglovito, a popodne sa zapada postupni porast naoblake. Tijekom subote u većini krajeva promjenjivo uz kišu, na moru i uz pljuskove s grmljavinom. U četvrtak slabljenje vjetra. U petak će zapuhati umjeren jugozapadnjak, na moru jugo koji će u subotu mjestimice biti jaki. Temperatura bez velikih promjena, no u petak ujutro na kopnu svježe.