TUŽBA PROTIV 'SLOBODNE'

Splitsko tužiteljstvo provjerava Konstruktor

05.06.2009 u 08:54

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu provjerava navode iz Jutarnjeg lista i Slobodne Dalmacije o lažnom izvješću libijske vlade kojim je tvrtka Konstruktor Inženjering d.d. pokušala dobiti spor protiv splitskog dnevnika 'težak' 1,7 milijardi kuna, službeno je potvrdila Laura Rene, glasnogovornica Županijskoga državnog odvjetništva u Splitu

SPLIT - Ako se ispostavi da je riječ o kaznenom djelu krivotvorenja, Državno odvjetništvo će po službenoj dužnosti pokrenuti progon odgovornih osoba, piše Slobodna Dalmacija.

Prema dopisu upućenom redakciji Jutarnjeg lista, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu 'zatražilo je od Općinskog suda u Splitu na uvid spis u parničnom postupku po tužbi Konstruktor Inženjeringa d.d. protiv Slobodne Dalmacije d.d.', odnosno 'dostavu sporne dokumentacije za koju se navodi da je bila krivotvorena' kako bi se ustvrdilo 'jesu li počinjena kaznena djela za koja se progon poduzima po službenoj dužnosti'.

Osim što je potvrdilo da se radi o krivotvorini, libijsko je ministarstvo demantiralo i izjavu Željka Žderića, predsjednika uprave Konstruktora, po kojem je zbog članka u Slobodnoj Dalmaciji njegova tvrtka izgubila posao na gradnji libijske ceste Al-Hisha El-Jadida-Sirt.