NA POTEZU SU GRADSKI VIJEĆNICI

Splitski Cammeo traži liberalizaciju taksi prijevoza

09.12.2016 u 13:40

Bionic
Reading

Direktor Cammea Split Ivan Tomaša u petak je gradskoj upravi predao potpise splitskih vijećnika, kojima od predsjednika Gradskog vijeća traže da na dnevni red sjednice 19. prosinca uvrsti točku 'Rasprava o autotaksi odluci u Splitu', odnosno raspravu o liberalizaciji autotaksi prijevoza u njihovu gradu

'Ovo je samo logički slijed naše nacionalne kampanje o liberalizaciji taksi-usluga. Želimo što prije vratiti posao za 75 naših otpuštenih djelatnika i sugrađana. Nakon liberalizacije u Splitu bismo mogli zaposliti barem još toliko novih djelatnika', navodi Tomaša u priopćenju.

Zahvaljuje gradskim vijećnicima 'koji su stali uz volju građana i pružili potporu našoj inicijativi', izrazivši nadu da će se rasprava i održati na sjednici, da će biti konstruktivna, te u konačnici ishoditi liberalizaciju taksi-tržišta.

'To će značiti više novca u gradskom proračunu, građani će imati pravo na izbor, probudit ćemo konkurentnost, a taksi-usluga će biti na nivou koji zaslužuju i naši sugrađani i turisti', poručio je Tomaša, upozorivši da je Split jedan od gradova u Hrvatskoj u kojem vlada taksi-monopol, za razliku od Osijeka, Rijeke, Varaždina i Vukovara.