pojačana kontrola

Splitska policija ulovila vozača sa čak 3,44 promila, odveli ga na triježnjenje a čeka ga i optužni prijedlog

07.08.2021 u 13:33

Bionic
Reading

Splitska policija u kontroli je uhvatila vozača osobnog automobila koji je vozio s koncentracijom alkohola od čak 3,44 promila

U policijskom izvještaju od subote navodi se "Jutros oko 03:35 sati u Splitu, tijekom obavljanja nadzora i kontrole prometa na cestama u Splitu u ulici Slobode, policijski službenici Postaje prometne policije Split, zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 31-godišnji muškarac. Muškarac je alkotestiran kojom prilikom mu je očitana koncentracija alkohola u organizmu od 3,44 g/kg.

Doveden je u službene prostorije i izdana mu je naredba o smještaju u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv muškarca će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz članka 199.st.8 Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijski službenici će i večeras na području Splitsko-dalmatinske županije obavljani pojačani nadzor i kontrolu prometa. Sve sudionike u prometu još jednom pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa."