POLICIJA GA PRIVELA

Split: Vozač Ubera napao gradskog redara

13.09.2018 u 15:50

Bionic
Reading

Splitski gradski prometni redar (50) napadnut je u četvrtak prijepodne u samom središtu grada, na Trgu Franje Tuđmana, kada je pokušao upozoriti vozača 'Ubera' (37) na nepropisno parkiranje. Intervenirala je policija

'Uhitili smo vozača i trenutno se nalazi na kriminalističkom istraživanju, protiv njega podnijet ćemo optužni prijedlog zbog vrijeđanja službene osobe', potvrdili su za tportal iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Incident se dogodio kada je redar pokušavao fotografirati nepropisno parkirani automobil, pa mu je njegov vozač prišao i uputio niz uvreda i prijetnji, te mu onemogućavao obavljanje posla. Premda na rubu, ovaj put nije došlo i do fizičkog obračuna.

U splitskoj gradskoj upravi za tportal su kazali da je ovo već treći napad na prometne redare od strane vozača Ubera u posljednje vrijeme.

Zbog incidenta se oglasio i Uber. 'Uber strogo osuđuje bilo kakav oblik nasilja i ne podržavamo ovakvo ponašanje. Pravila ponašanja naših vozača jasna su svima te ih se svi moraju strogo pridržavati, u protivnom ih se odmah uklanja s platforme. Otvoreni smo za suradnju s policijom kako bismo im na bilo koji način pomogli u istrazi te ćemo i dalje nastaviti surađivati s gradovima kako bismo osigurali sigurnost na cestama i u gradovima', poručili su iz Ubera.

Od usvajanja novog Zakona o prijevozu u cestovnom prometu početkom ljeta upravo u Splitu i u Dubrovniku pojavili su se problemi s ogromnim brojem novih taksista, po procjenama i po nekoliko tisuća, koji su zagušili gradske prometnice i često izazivali zastoje i nered. Gradonačelnici Mato Franković i Andro Krstulović Opara uputili su zahtjev da se lokalnim vlastima vrati mogućnost reguliranja ove djelatnosti, jer u ovom trenutku nemaju čak ni podatak koliko taksija prometuje na njihovom području, no Vlada zasad nije reagirala.