DOBRA SEZONA

Uber na obali prevezeo 170 tisuća ili gotovo 50 posto više turista nego lani

13.09.2018 u 15:05

Bionic
Reading

Usluge vožnje Uberom ovog je ljeta, od 1. lipnja do 1. rujna, na hrvatskoj obali koristilo 170 tisuća turista ili 47 posto više nego prošlog ljeta, a više od 90 posto tih turista već je imalo aplikaciju za takvu vrstu vožnje, izvijestili su iz ureda Ubera za jugoistočnu Europu

Iz Ubera iznose i podatke da su njihove usluge vožnje najviše koristili turisti iz Velike Britanije, a potom Austrije i Francuske.

Korisnici Ubera na obali su se ovog ljeta uglavnom vozili na relacijama kraćim od pet kilometara, dok je najduža vožnja ovog ljeta bila na relaciji od Pule do Osijeka.

Među zanimljivostima po gradovima je i da se Uber u Dubrovniku najviše naručivao za prijevoz do ili od gradskih zidina i autobusnog kolodvora, a u Splitu do centra grada i jednog velikog shopping centra u tom gradu. U oba ta grada turisti koji su koristili Uber najviše su se odmarali na plažama, dok je među svima njima titulu najbolje romantične i turističke destinacije 'osvojio' dubrovački Stari grad.

Ocjenjujući da je ovo ljeto i za Uber, kao i turističke djelatnike na obali, bilo uspješno te da ih sve čeka dobra posezona, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu Davor Tremac podsjeća da je Uber ovog ljeta, osim u Dalmaciji, bio prisutan i u Istri.

  • +8
Davor Tremac Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

"To što je više od 90 posto turista koji su na hrvatskoj obali ovog ljeta tražili Uber već imalo aplikaciju za tu vožnju nama je pokazatelj da stranci očekuju da im Uber bude dostupan i u Hrvatskoj i da ga vole koristiti. Rezultati turističke sezone još su jednom potvrdili važnost novog Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, koji svima omogućuje da se jednostavno i sigurno kreću diljem zemlje", smatra Tremac.

Iz Ubera se doznaje da su zadovoljni i uslugom UberBOAT odnosno Uberovim prijevozom brodovima, odnosno većinom gliserima, što su ovoga ljeta ponudili drugu godinu za redom, a početku sezone su krenuli sa 120 brodova. UberBOAT je ovog ljeta zaplovio nekoliko stotina puta, od čega je u 40 posto slučajeva korisnike vozio na izlete do otoka u splitskom, dubrovačkom i šibenskom akvatoriju, zaključuju iz Ubera.