MANJAK POSLA

[VIDEO] U Splitu kaos zbog sukoba taksista i uberovaca

24.08.2018 u 09:35

Bionic
Reading

Nered u splitskoj trajektnoj luci i na Rivi, koji inače vlada ljeti, jutros je pojačao sukob između taksista i vozača Ubera. Naime, taksisti su se požalili da su ih uberovci zagradili i da ne mogu obavljati svoj posao, a situaciju je zakuhala pojava vozača, navodno uberovaca, koji nisu bili propisno označeni i pokušali su zauzeti stajališta taksija. Taksisti za nered okrivljuju resornog ministra Olega Butkovića

'Dogodila se invazija Uberovih vozača na naša stajališta. Očito su razočarani prometom pa su pokušali stati na stajališta koja koristimo 50 godina.

Liberalizacijom zakona dogodila se anarhija. Ukinuta je mogućnost gradu da upravlja svojim stajalištima', rekao je Lovre Čatipović, predsjednik ceha taksista pri obrtničkoj komori.

Dodao je da nema registarske oznake iz zemlje i inozemstva koja ne vozi u Splitu i da u gradskoj upravi ne znaju koliko ima Uberovih vozila.

'Zakon je uveo anarhiju. On je napisan protiv, a ne - za', smatra Četipović.

Mario Vekić, kojeg smo zatekli u trajektnoj luci kod željezničkog kolodvora, kaže kako su taksisti pozvali komunalno redarstvo i policiju jer je tridesetak vozača bez ikakvih oznaka stajalo na stajalištima.

'Promet se nije mogao odvijati i policija ih je odstranila. Split ima 73 označena taksi mjesta, a oko 1500 taksi vozila. Branitelj sam. Bio sam 11,5 godina profesionalni vojnik i onda sam postao taksist. Imam troje djece i živim od ovoga. Ovo što nam je Butković napravio je strašno. On je sve ovo i zakuhao i mora to riješiti', kazao je splitski taksist Mario Leko.

Fizičkih sukoba, kakvih je znalo biti između uberovaca i taksista, koliko je poznato, jutros nije bilo.

  • +2
Uber Taxi Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL