bliži se i ultra europe festival

Split ovog vikenda očekuje 49.000 putnika

02.07.2022 u 17:05

Bionic
Reading

Zračna luka Split ovoga vikenda očekuje 49 tisuća putnika u 205 zrakoplova, dok će kroz trajektnu luku proći više od 62 tisuće putnika i 13 tisuća vozila

Šef Službe prihvata i otpreme splitske zračne luke Mate Melvan rekao je da ovoga vikenda u Resniku očekuju 205 zrakoplova i 49 tisuća putnika.

Podsjetio je da slijedi tjedan u kojemu počinje Ultra Europe festival te da očekuju putnike iz više od 140 država svijeta. Intenzivne pripreme već su počele te vjeruju da će promet biti još veći promet jer je već danima primjetan priljev putnika.

"Možemo reći da promet podsjeća na 2019. godinu, koja je bila rekordna po broju turista, odnosno svakako smo na razini te godine, a prema najavi čak i veći. Bitno je vidjeti kako će se dalje odvijati problemi u zračnim lukama širom svijeta i otkazivanja letova. Svakako od danas do kraja srpnja očekujemo između 20 i 30 tisuća putnika dnevno", najavio je Melvan.

Dodao je kako očekuju da će i ove godine zbog Ultre u splitsku zračnu luku sletjeti između 25 i 40 privatnih zrakoplova kojima će doputovati brojni DJ-evi.

Kroz splitsku će gradsku luku pak proći više od 62 tisuće putnika i 13 tisuća vozila. Koordinatorica Jadrolinije Jelena Ivulić kaže da su u petak uz mnoge redovne linije imali i izvanrednu liniju prema Supetru te da su danas na redovnim linijama, ali s obzirom na velik interes putnika, do kraja dana bi mogla zaploviti izvanredna linija prema Braču.

"Situacija u luci je takva da su nam svi trajekti popunjeni i to na svim relacijama. Mogu slobodno reći kako je gužva u luci konstantna, a nastavila se i danas", istaknula je Ivulić.