GDJE NAM JE KOŠAKA?

Dok se Cibonin i Zadrov igrački kadar raspada, Split se pohvalio s potpisom reprezentativnog playmakera

01.07.2022 u 13:43

Bionic
Reading

Reprezentativac Hrvatske Mate Kalajžić vratio se na Gripe, potpisao je ugovor sa Splitom do 2024. godine, javlja KK Split

Kalajžić je poniknuo u KK Omiš, a od 2013. do 2020. nosio je dres Splita. Uslijedili su dvije uspješne sezone u dresu KK Gorica, a onda i povratak 'izgubljenog sina'. U međuvremenu Kalajžić je nosio i dres hrvatske reprezentacije.

'Iznimno sam sretan što ću opet igrati u žutom dresu. U mlađim kategorijama sa Splitom sam osvajao trofeje, sada to želim i sa seniorima, dat ću sve od sebe da tako i bude. Vjerujem u projekt Splita koji mi je prezentiran. Hvala Gorici na dvije divne sezone', rekao je Kalajžić koji će nositi dres s brojem 6.

Istovremeno se raspada igrački kadar prvaka Cibone i doprvaka Zadra. Zadrani su službeno potvrdili odlazak Tomislava Buljana i Ante Beljana.

Riječ je o dvojici igrača koji su bili važni članovi prošlogodišnje momčadi koja je nakon 20 godina osvojila naslov juniorskog prvaka Hrvatske. 

Nakon što je objavljeno kako je talentirani i traženi mladi reprezentativac otišao zbog kašnjenja plaća, ali i tretmana vezanog oko pozicije i minutaže, iz Kluba su, ne navodeći razloge, objavili kako je 'Tomislav Buljan imao opciju raskida ugovora do 28. lipnja, koju je aktivirao preko svojih zastupnika - ali i ostavio mogućnost pregovora nakon izbora novog sportskog direktora'.

Za Antu Beljana navode kako se odlučio akademski i sportski usavršavati na sveučilištu u Sjedinjenim Američkim Državama te da, uzimajući u obzir važeći ugovor, Klub zadržava pravo kod njegovog povratka u Europu.

'Nakon nekoliko odličnih sezona u KK Zadar i nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja, odlučio sam se za odlazak u SAD. Klubu se zahvaljujem na svemu što su mi pružili u mom razvoju kao igraču, a na kraju i na pruženoj prilici za debi u seniorskom dresu. S obzirom da je ugovor s klubom potpisan na duži period, nadam se budućoj suradnji i po mom povratku u Europu', kazao je mladi krilni centar Zadra koji je u prošloj sezoni za razvojnu ekipu Zadra u prosjeku po utakmici postizao 11 poena i 5 skokova.