ATLETSKO PRVENSTVO 2016.

Split: Gradska vlast nije u stanju osigurati kvorum

25.02.2011 u 18:07

Bionic
Reading

Splitski SDP reagirao je na današnju izjavu Nevenke Bečić, predsjednice Gradskog vijeća Splita, da je grad zbog prekida današnje sjednice izgubio kandidaturu za atletsko prvenstvo 2016. godine. SDP odbacuje te optužbe i prebacuje lopticu aktualnoj gradskoj vlasti i HGS-u

SDP tvrdi da Grad Split do dana današnjega nije objavio izvještaj o prihodima i rashodima za Kup kontinenata koji je održan prošle godine, niti je poznato kakvu je korist grad Split imao od organizacije istog.

'Stanje u splitskom sportu je iz dana u dan sve gore, u momčadskim sportovima gotovo da nas više i nema (košarka, rukomet, vaterpolo), dok rezultate postižu samo sportaši u pojedinačnim sportovima iza kojih stoji obitelj. Pokušaj prikrivanja lošeg stanja je u stavljanju naglaska na velike manifestacije. Danas je Gradsko vijeće trebalo raspravljati o kandidaturi za atletsko prvenstvo 2016, a da nemamo nikakvu informaciju o tome kakvu bi korist grad Split trebao imati od toga. Aktualna gradska vlast još jednom pokazuje nesposobnost na način da ovakvu odluku na Gradsko vijeće dostavlja tek sada', navodi se u reagiranju SDP-a.

Osim toga, SDP tvrdi da nije točno da se kandidatura dovodi u pitanje prekidom današnje sjednice, jer Grad nije niti može biti nositelj organizacije atletskog prvenstva. Nositelj organizacije može biti samo Hrvatski atletski savez koji za to mora imati suglasnost Hrvatskog olimpijskog odbora i Vlade RH.

Na kraju reagiranja, Klub vijećnika SDP-a Split zaključuje da je problem i činjenica da je aktualna vlast čekala zadnji trenutak i nije u stanju osigurati kvorum na sjednici Gradskog vijeća, kada su je konačno sazvali, i to nakon gotovo tri mjeseca od sazivanja prethodne.