ODLUKA U NEDJELJU

Split bi mogao postati filijala tvrtke Kerum

29.05.2009 u 08:50

Bionic
Reading

Ako Kerum postane gradonačelnik, Split će postati svojevrsna filijala njegova poduzeća. Najavljene projekte realizirat će sam sa sobom, a u gradskoj upravi sjedila bi uprava tvrtke Kerum

U tom bi slučaju gospođa Becić, financijska direktorica tvrtke Kerum, bila istovremeno i direktorica grada Splita, čijim će financijama upravljati kao predsjednica Gradskog vijeća. Prema vlastitom priznanju, za jedan od najvažnijih projekata, gradnju splitskog POS-a, Gradu će ponuditi vlastito zemljište po tržišnoj cijeni.

Za širenje Kerumova carstva nekretnina bit će nužna i suradnja sa splitskim županom pa je ovih dana najavljena i postizborna suradnja Kerumove nezavisne liste s HDZ-ovim kandidatom za župana Antom Sanaderom.

Dosadašnja gradska vlast i do sada je išla na ruku Kerumovim projektima, posebice po pitanju GUP-a. Izglasali su proširenje obale kod njegova hotela Marjan te odobravanjem gradnje nebodera od 28 katova na mjestu bivše dvokatnice na Mažuranićevu šetalištu 1.

U Trsteničkoj uvali Kerum je kupio zemljište obitelji Dumanić, nakon čega je odlukom gradskih vlasti izgradivost povećana za 30 posto, piše Jutarnji list.