ipak manje brojke

Split: 55 novooboljelih, jedan preminuo

24.08.2020 u 11:53

Bionic
Reading

U​ Splitsko-dalmatinskoj županiji u ponedjeljak je utvrđeno 55 novooboljelih osoba od koronavirusa od kojih je njih 27 iz Splita, dok je jedna osoba preminula, priopćio je županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo.

​Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 437 obrađenih testova danas je 55 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju​. Iz Splita ​je ​27​ osoba​, ​Makarske 11, Kaštela pet, ​Lovreća tri, dvoje iz Podstrane, te po jedan iz Klisa​, Sinja​, Omiša, Vrgorca, Solina, Runovića​,​ Hrvaca.

​"​Od 55 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 13 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1263 osoba nalazi se u samoizolaciji.​ ​Na bolničkom liječenju nalazi se 25 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se dvije osobe nalaze na respiratoru.​ Uz to su četiri osobe u karanteni. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je muška osoba stara 80 godina. Osoba je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na COVID infekciju​", stoji u izvješću Stožera.​