POLICIJA TVRDI SUPROTNO

Specijalac pretukao zaposlenika hotela?

20.08.2009 u 19:20

Bionic
Reading

Na plaži hotela Libertas Rixos 18. kolovoza između 17 i 18 sati fizički je napadnut 31-godišnji zaposlenik hotela Dervan Forkmaz

'Prišao mu je muškarac i snažno ga nogom udario u međunožje', ističe se u priopćenju za medije koje je potpisala osoba za odnose s javnošću hotela Nea Krstanović.

Kako se navodi, radnik je posrnuo od boli, nakon čega mu je muškarac zadao još dva snažna udarca u glavu, od čega je, krvareći iz nosa i iz arkade, radnik pao na tlo. Muškarac ga je nastavio udarati nogama po glavi i leđima, a po dolasku policije i Hitne pomoći djelatnik je odveden u Opću bolnicu Dubrovnik gdje je zadržan na Odjelu ortopedije.

Kako stoji u priopćenju, prema saznanjima vodstva hotela, napadač je pripadnik Specijalne policije. 'O svemu ćemo detaljno izvijestiti ministra unutarnjih poslova, ravnatelja policije, zapovjedništvo Specijalne policije i Veleposlanstvo Turske, jer je naš radnik državljanin Turske sa stalnim boravkom u Dubrovniku', stoji u priopćenju.

Grubom fizičkom napadu na plaži hotelskog bazena prethodilo je, navodno, udaranje šakom od strane turskog radnika jedne 15-godišnje djevojke koja se sa sestrom blizankom kupala na bazenu. Iz hotela tvrde kako je Turčin djevojku samo opomenuo da se ne kupa s gostima u hotelskom bazenu. Napadač je zaposlenika hotela vrijeđao po nacionalnoj osnovi u prostorijama PU dubrovačko-neretvanske.

DRUGA STRANA MEDALJE

Napadač Zoran Zarać, umirovljeni pripadnik Interventne postrojbe PU dubrovačko-neretvanske i branitelj od početka Domovinskog rata, nije zbog pretrpljenog stresa davao izjave. 'Kao majka ću reći samo da je naša kći, inače učenica drugog razreda Ekonomske škole, udarena šakom te da ju je otac, očekivano, uzeo u zaštitu', rekla je Zaraćeva supruga.

'No reći ću i to da smo dobili anonimnu telefonsku prijetnju kako će nam 'djecu probosti vilama', o čemu smo izvijestili policiju i doznali kako su već utvrdili s kojeg je broja upućena ta prijetnja', rekla je za Jutarnji.hr Marijana Zarać.

Ni izvješće policije ne potvrđuje priču hotelskog zaposlenika. U priopćenju PU dubrovačko-neretvanske glasnogovornica Marija Gjenero kaže da je 'na plaži hotela Rixos narušen javni red i mir na način da je 31-godišnji uposlenik hotela i državljanin Turske kao stranac na privremenom boravku u RH, prišao dvjema maloljetnicama iz Dubrovnika u dobi od 15 godina, a koje su se po odobrenju djelatnika hotela kupale na bazenu te od istih zatražio da se udalje, nakon čega je udario u predio glave jednu maloljetnicu. Uslijedio je fizički sukob između 40-godišnjaka iz Dubrovnika, oca navedenih maloljetnica i 31-godišnjeg državljanina Turske koji je zatražio liječničku pomoć u Općoj bolnici Dubrovnik gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju. Pomoć je zatražila i 15-godišnjakinja', istaknula je Marija Gjenero.